Înlocuiți IGBT-urile din siliciu cu cele mai rezistente dispozitive de putere din carbură de siliciu din industrie, disponibile acum la 1700V

by donpedro

Sistemele actuale de încărcare electrică eficiente din punct de vedere energetic, care asigură propulsia vehiculelor comerciale, precum și sistemele auxiliare de alimentare, invertoarele solare, transformatoarele solid-state și alte aplicații industriale și de transport se bazează pe dispozitive de alimentare în comutație de înaltă tensiune. Pentru a satisface aceste cerințe, Microchip Technology Inc. (Nasdaq: MCHP) a anunțat extinderea portofoliului său de produse pe bază de carbură de siliciu (SiC – Silicon Carbide) cu o familie de MOSFET-uri SiC de 1700V, de înaltă eficiență și fiabilitate.

Tehnologia SiC de 1700V de la Microchip este o alternativă la IGBT-urile din siliciu. Tehnologia anterioară a obligat proiectanții să compromită performanța și să utilizeze topologii complicate având în vedere restricțiile privind frecvența de comutație din cauza pierderilor la IGBT-urile din siliciu. În plus, dimensiunea și greutatea sistemelor electronice de putere sunt sporite de transformatoare, a căror dimensiune poate fi redusă doar prin creșterea frecvenței de comutație.

Microchip eficientizează adoptarea tehnologiei sale cu o familie de drivere de poartă programabile AgileSwitch® și o gamă largă de substraturi, componente discrete și module de putere disponibile în formate standard sau personalizabile. Aceste drivere de poartă contribuie la accelerarea dezvoltării carburii de siliciu de la etapa de laborator la cea de producție.

Alte produse din carbură de siliciu de la Microchip includ familii de MOSFET-uri și diode Schottky Barrier la 700V și 1200V, disponibile într-o varietate de pachete discrete și module de putere. Microchip unifică producția internă de cipuri din carbură de siliciu cu capsule de putere cu inductanță redusă și drivere de poartă programabile digital pentru a permite proiectanților să realizeze produse finale cât mai eficiente, compacte și fiabile.

Instrumente de dezvoltare

Modelele de simulare SPICE cu carbură de siliciu compatibile cu simulatorul analogic MPLAB® Mindi™ de la Microchip oferă dezvoltatorilor de sisteme resurse, pentru a simula caracteristicile de comutație, înainte de a se angaja în proiectarea hardware. Instrumentul de configurare inteligentă (ICT) permite proiectanților să modeleze setări eficiente ale driverelor de poartă din carbură de siliciu pentru familia AgileSwitch® de la Microchip.

Disponibilitate

Dispozitivele MOSFET SiC de 1700V, componentele discrete și modulele de putere ale Microchip sunt disponibile în prezent pentru a fi comandate într-o gamă largă de opțiuni de încapsulare.

Pentru informații, inclusiv prețuri, contactați un reprezentant de vânzări Microchip, un distribuitor autorizat la nivel mondial sau vizitați site-ul web al companiei.

Microchip Technology

Pentru informații suplimentare, accesați acest link

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu