Renesas și Cyberon se asociază pentru a oferi soluții integrate de interfață vocală cu utilizatorul, bazate pe microcontrolerele din familia Renesas RA

by donpedro

Renesas Electronics Corporation și Cyberon Corporation au anunțat că au încheiat un parteneriat pentru a furniza soluții de interfețe vocale cu utilizatorul (VUI) pentru clienții care utilizează întreaga linie de microcontrolere RA de la Renesas. Clienții Renesas RA vor avea acum acces gratuit la lanțul de instrumente VUI de la Cyberon, lider în industrie, permițându-le să adauge recunoașterea vocală la o varietate de aplicații finale în domeniul aparatelor electrocasnice, automatizării clădirilor, automatizării industriale, dispozitivelor purtabile și multe altele.

Recunoașterea vocală este în creștere rapidă la nivel mondial, determinată de explozia aplicațiilor IoT și de pandemia COVID-19. Tehnologia de recunoaștere vocală dovedită a Cyberon a fost adoptată în milioane de dispozitive din întreaga lume.

Renesas pune la dispoziție o platformă hardware de referință pentru voce pentru a permite prototiparea și dezvoltarea rapidă a interfețelor vocale. Noua platformă hardware permite recunoașterea locală a vocii fără o conexiune la rețea, utilizând soluția DSpotter de la Cyberon. Abordarea de modelare bazată pe foneme a DSpotter permite personalizarea rapidă a comenzilor doar prin introducerea de text, eliminând necesitatea unei colectări masive de date vocale și reducând astfel costurile și timpul de dezvoltare. DSpotter suportă peste 40 de limbi globale, permițând clienților să adopte tehnologia vocală în aplicațiile integrate din întreaga lume. Această soluție de interfață vocală cu utilizatorul (Voice User Interface – VUI) demonstrează cât de ușor este să controlezi un sistem cu ajutorul unei interfețe simple de comenzi vocale, fără o experiență vastă de codare sau expertiză internă.

Caracteristicile principale ale soluției de referință ‘Renesas Voice User Interface’

  • Acces gratuit la lanțul de instrumente DSpotter
  • Detectarea activității vocale (Voice Activity Detection – VAD) pentru a reduce consumul de energie cu peste 30%, permițând aplicațiilor IoT ‘din punctele finale cu restricții de energie să funcționeze în modul ‘always-on’
  • Voice Audio Playback (VAP) pentru a permite introducerea de date vocale și răspunsuri vocale
  • Suport pentru până la două microfoane digitale și două microfoane analogice
  • Memoria flash externă QSPI oferă posibilitatea de a stoca mostre de voce și date de bibliotecă
  • Multiple interfețe de comunicație, inclusiv o interfață Pmod (tip-2A/3A/6A), USB tip-C și micro-B și depanator/programator J-Link Segger încorporat.

Disponibilitate

Un blog recent de pe Renesas.com oferă o prezentare excelentă a designului interfeței vocale cu utilizatorul. Mai multe informații despre soluțiile VUI de la Renesas, inclusiv un link pentru clienții calificați pentru a solicita noul kit și pachetul de soluții VUI, sunt disponibile la www.renesas.com/voice-recognition.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu