Analog Devices lansează primul modul de înaltă rezoluție din industrie pentru sisteme de detecție în profunzime și viziune 3D

by donpedro

Analog Devices, Inc. a anunțat primul modul iToF (indirect Time-of-Flight) de înaltă rezoluție, de calitate industrială, pentru sisteme de detecție în profunzime și de viziune 3D. Permițând camerelor și senzorilor să perceapă spațiul 3D la o rezoluție de un megapixel, noul modul ADTF3175 oferă o tehnologie iToF de mare acuratețe, de ±3 mm, disponibilă pentru aplicații de viziune artificială, de la automatizarea industrială la logistică, sănătate și realitate augmentată.

ADTF3175 oferă proiectanților un sistem scalabil, complet proiectat și calibrat pentru măsurare în profunzime, care poate fi integrat în sistemele de detecție și viziune 3D, eliminând nevoia de a proiecta sisteme optice specializate sau de a face față provocărilor de integrare electromecanică. Acest lucru, la rândul său, accelerează timpul de lansare pe piață prin simplificarea procesului complex de proiectare a senzorilor. Modulul robust, de înaltă rezoluție, este proiectat special pentru a funcționa într-o gamă largă de condiții de mediu și utilizează tehnologia de ultimă generație a laserului VCSEL (Vertical Cavity Surface Emitting Laser) de la Lumentum Operations LLC, un furnizor de top de rețele VCSEL pentru aplicații de detecție și telemetrie (LiDAR) și detecție 3D, pentru a permite detecția într-o gamă largă de condiții de iluminare.

ADTF3175 dispune de o sursă de iluminare în infraroșu cu optică, diodă laser și driver, precum și de un traseu de recepție cu o lentilă și un filtru optic trece-bandă. Modulul include, de asemenea, memorie flash pentru calibrare și stocare de firmware, plus regulatoare de tensiune pentru a genera tensiuni de alimentare locale. Acesta vine preprogramat cu mai multe moduri de funcționare optimizate pentru distanțe lungi și scurte.

Modulul ADTF3175 va fi însoțit de un proiect de referință ‘open-source’ pentru implementarea sistemului complet, de toate driverele necesare și de acces la capabilitățile sofisticate de procesare în profunzime ale ADI. Compania oferă, de asemenea, îndrumări privind modul de obținere a certificării de siguranță oculară de clasa 1 pentru produsul final.

Analog Devices

S-ar putea să vă placă și