Infineon lansează primul sistem de alarmă din industrie pentru detecția evenimentelor acustice, bazat pe AI/ML și fuziune de senzori

by donpedro

Infineon Technologies AG lansează sistemul său inteligent de alarmă (SAS) alimentat de la baterii. Platforma tehnologică atinge o precizie ridicată și o funcționare cu consum foarte redus de putere folosind fuziune de senzori bazată pe inteligență artificială/învățare automată (AI/ML). Această tehnologie, combinată cu detectarea evenimentelor acustice de tip ‘wake-on’ cu consum redus de energie, oferă performanțe remarcabile. Designul compact depășește acuratețea de detecție a sistemelor de alarmă exclusiv acustice utilizate în prezent în clădirile și casele inteligente, precum și în alte aplicații IoT, obținând în același timp o durată de viață a bateriei egală sau mai mare în comparație cu soluții mai puțin sofisticate.

Soluția încorporează microfonul analogic XENSIV™ MEMS IM73A135V01 cu un raport semnal-zgomot (SNR) ridicat, senzorul de presiune digital XENSIV DPS310 și microcontrolerul PSoC™ 62 de la Infineon. Compania oferă, de asemenea, un algoritm software de fuziune a senzorilor bazat pe AI/ML instruit cu precizie, care combină datele senzorilor acustici și de presiune pentru a diferenția cu acuratețe între sunetele ascuțite din interiorul unei locuințe și evenimente audio/presiune distinctive. Aceste evenimente pot fi create atunci când se sparge un geam sau când se declanșează o alarmă de casă din cauza unei alarme de fum, a unei alarme de monoxid de carbon sau când se detectează o intruziune printr-o ușă sau fereastră.

Mai multe informații sunt disponibile la www.infineon.com/smartalarm.

Infineon Technologies

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu