Renesas lansează platformele de dezvoltare IoT Cellular-to-Cloud bazate pe familiile de microcontrolere RA și RX

by donpedro

Renesas Electronics Corporation a lansat două noi kituri de dezvoltare cloud, CK-RA6M5 și CK-RX65N, care oferă o soluție completă de conectivitate pentru familiile RA și RX de microcontrolere (MCU) pe 32-biți. Kiturile cloud sunt primele care sunt echipate cu modulul RYZ014A Cat-M1 de la Renesas, un modul celular LTE certificate, care oferă posibilitatea de a stabili conexiuni wireless între microcontrolere și serviciile cloud, rapid și sigur, fără un gateway.

Înarmați cu aceste kituri cloud, utilizatorii pot dezvolta rapid produse și soluții cloud IoT fără a fi nevoiți să își proiecteze propriile circuite și stive software complexe. Kiturile includ modulul RYZ014A Cat-M1 Pmod™, mai mulți senzori, un microcontroler de înaltă performanță, securitate bazată pe hardware și o stivă software fiabilă.

Kiturile cloud sunt pregătite să se conecteze la furnizorii globali de servicii cloud, cum ar fi AWS Cloud și serviciile IoT. Ambele kituri sunt proiectate pentru a rula pe AWS (Amazon Web Services) FreeRTOS pentru CK-RA6M5 folosind FSP (Flexible Software Package) și CK-RX65N folosind RDP (RX Driver Package). Odată conectate la AWS IoT Core, kiturile au acces la numeroase servicii Cloud și IoT de la AWS pentru analiza datelor și gestionarea dispozitivelor IoT.

Kiturile cloud sunt primele care susțin grupurile de microcontrolere RA6M5 și RX65N de la Renesas într-o platformă de dezvoltare unificată, asigurând o experiență de utilizare coerentă. Atât CK-RA6M5, cât și CK-RX65N au caracteristici hardware și software identice și o interfață de utilizator comună de tip ‘dashboard’ pentru a accesa datele cloud în timp real.

Pe lângă modulul wireless Cat-M1 RYZ014A, kiturile oferă, de asemenea, opțiunea de a utiliza Ethernet pentru a se conecta în siguranță la cloud atunci când rețeaua Cat-M1 nu este disponibilă. Renesas intenționează să ofere în viitor mai multe opțiuni de conectivitate wireless. Aceste kituri vor fi oferite, de asemenea, ca parte a platformei Quick-Connect IoT de la Renesas, care combină blocuri hardware și software standard pentru a permite crearea rapidă de prototipuri pentru sistemele IoT.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu