u-blox lansează cel mai mic modul GPS din lume

by donpedro

u-blox a anunțat cea mai mică serie de module GNSS (Global Navigation Satellite System) de până acum, u-blox MIA-M10. Construită pe baza platformei GNSS u-blox M10 de foarte mică putere, MIA-M10 oferă cea mai eficientă soluție din punct de vedere energetic pentru dispozitivele de urmărire a activelor de dimensiuni reduse alimentate de la baterii. Modulul vizează o piață în expansiune pentru dispozitive de urmărire a persoanelor, animalelor de companie și a animalelor de fermă, precum și senzori industriali și bunuri de consum.

Având aproximativ jumătate din dimensiunea produselor concurente, factorul de formă redus de 4,5 × 4,5 milimetri al MIA-M10 permite dezvoltatorilor să proiecteze soluții mai atractive și mai confortabile, stimulând și mai mult adoptarea tehnologiei de poziționare în soluțiile industriale și de consum. Modulul oferă un consum ultra-redus de putere fără a compromite performanța GNSS. În plus, modurile sale de economisire a energiei pot dubla durata de viață a bateriei prin echilibrarea optimă a preciziei poziției și a consumului de putere.

La fel ca toate modulele u-blox M10, MIA-M10 recepționează simultan patru constelații GNSS (GPS, Galileo, BeiDou și GLONASS) pentru o disponibilitate maximă a semnalului de satelit. Combinat cu sensibilitatea RF superioară, modulul oferă performanțe solide de poziționare pentru soluții cu antene mici, precum și pentru dispozitive care funcționează în medii cu semnal slab întâlnite, de exemplu, în tunelurile urbane adânci.

Suportul pentru serviciul GNSS asistat u-blox AssistNow, care furnizează date orbitale prin intermediul internetului, reduce timpul necesar pentru ca MIA-M10 să își determine poziția inițială la pornire, permițându-i să urmărească imediat sateliții fără a fi nevoit să aștepte finalizarea descărcărilor lente de date satelitare. Iar aplicațiile care necesită o autonomie energetică foarte mare pot utiliza serviciul CloudLocate de la u-blox, acesta prelungind durata de viață a aplicațiilor IoT prin descărcarea în cloud a calculului poziției, care necesită multă energie.

Modulul GNSS de mărimea unui cip, gata de utilizare, nu necesită componente externe, reducând eforturile de inginerie și testare, economisind costuri și resurse și accelerând timpul de lansare pe piață.

MIA-M10 este disponibil în două variante. MIA-M10Q vizează o piață în creștere a dispozitivelor de urmărire cu dimensiuni foarte reduse, alimentate de la baterii. Dimensiunile sale reduse, consumul scăzut de putere și performanțele sale îl fac să se potrivească în mod natural pentru dispozitivele purtabile utilizate pentru a supraveghea locul în care se află copiii, persoanele în vârstă, animalele de companie și animalele de fermă, precum și pentru aplicații foarte dinamice, cum ar fi dronele de mici dimensiuni, camerele foto, computerele pentru biciclete și senzorii alimentați de la baterii. Cea de-a doua variantă de produs, MIA-M10C, se adresează clienților care au nevoie de mai multă flexibilitate pentru a combina modulul cu un circuit de antenă activ sau personalizat.

u‑blox

S-ar putea să vă placă și