Cea mai mare familie de senzori inductivi de poziție din industrie include acum o soluție pentru aplicațiile de control al motoarelor EV conforme cu ISO 26262

by donpedro

Dezvoltatorii de sisteme de control al motoarelor înlocuiesc rapid senzorii de poziție cu efect Hall și soluțiile mai vechi de tip resolver magnetic cu alternative inductive care elimină magneții scumpi și alte structuri greoaie bazate pe transformatoare, astfel încât acestea pot fi incluse în plăci de circuite imprimate (PCB) simple și compacte. Extinzând cea mai largă gamă de senzori de poziție inductivi din lume pe piața de control al motoarelor pentru vehicule electrice, Microchip Technology Inc. prezintă circuitul integrat LX34070, care a fost creat special pentru aplicațiile de control al motoarelor pentru vehicule electrice. Acesta include ieșiri diferențiale, viteze de eșantionare rapide și caracteristici care îl fac pregătit pentru siguranța funcțională în vederea conformității cu ISO 26262 în clasificarea ASIL-C (Automotive Safety Integrity Level-C).

Senzorul de poziție inductiv LX34070 oferă numeroase avantaje în comparație cu resolverele magnetice și traductoarele diferențiale de tensiune liniară (LVDT), la o fracțiune din costuri. Prin utilizarea traseelor PCB în locul înfășurărilor magnetice și a structurilor bobinelor bazate pe transformator, dispozitivul LX34070 are dimensiuni și masă neglijabile în comparație cu alternativele care cântăresc până la aproape o jumătate de kilogram. Precizia este îmbunătățită, deoarece LX34070 nu depinde de forța magnetului, iar dispozitivul îmbunătățește robustețea prin respingerea activă a câmpurilor magnetice dispersate. Acestea împreună cu alte caracteristici oferă proiectanților o mai mare flexibilitate în ceea ce privește locul în care pot amplasa soluția LX34070, suplă și ușoară, bazată pe PCB, în proiectele lor de control al motoarelor EV.

Circuitul LX34070 de la Microchip este disponibil astăzi.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu