Renesas lansează în premieră un SoC Bluetooth Low Energy dual-core cu cel mai mic consum de putere, cu Flash integrat

Noul SoC DA14592 și modulul DA14592MOD suportă o gamă largă de aplicații, inclusiv localizare crowd-sourced, oferind cel mai scăzut eBoM

by gabi

Renesas Electronics Corporation a lansat sistemul-pe-cip (SoC) DA14592 Bluetooth® Low Energy (LE), acesta fiind cel mai mic dispozitiv Bluetooth LE multi-nucleu (Cortex-M33, Cortex-M0+) cu cel mai mic consum de putere de la Renesas. Prin echilibrarea atentă a compromisurilor între memoria pe cip (RAM/ROM/Flash) și dimensiunea SoC-ului (pentru costuri), DA14592 este foarte potrivit pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv pentru aplicații medicale conectate, de urmărire a bunurilor, dispozitive HMI, contorizare, cititoare PoS și urmărire CLS (crowd-sourced location).

DA14592 utilizează un nou mod de consum redus de putere, astfel încât poate asigura un curent de transmisie radio de top, de 2,3mA la 0dBm și un curent de recepție radio de 1,2mA. În plus, acesta suportă un curent de hibernare ultra-redus de numai 90nA, extinzând durata de viață pentru produsele finale livrate cu “bateria conectată” și un curent activ ultra-redus la 34µA/MHz pentru produsele care necesită o procesare semnificativă a aplicațiilor.

Din perspectiva costului soluției, DA14592 necesită de obicei doar 6 componente externe, oferind cea mai bună listă de materiale de inginerie (eBOM (engineering Bill of Materials)) din clasa sa. Operând doar de la un ceas de sistem și de la RCX-ul său pe cip de mare precizie, acest dispozitiv elimină necesitatea unui cristal în modul sleep pentru majoritatea aplicațiilor. eBOM-ul său redus, cuplat cu o capsulă mică a dispozitivului DA14592 (disponibilă în variantele WLCSP: 3,32 mm × 2,48 mm și FCQFN: 5,1 mm × 4,3 mm), oferă proiectanților o amprentă extrem de redusă. DA14592 include, de asemenea, un ADC sigma-delta de înaltă precizie, până la 32 GPIO și, spre deosebire de alte SoC-uri din clasa sa, oferă posibilitatea de extindere a memoriei externe (Flash sau RAM) prin QSPI pentru aplicații care necesită memorie suplimentară.

Renesas a integrat în modulul DA14592MOD toate componentele externe necesare pentru a implementa o soluție Bluetooth LE. Acesta oferă clienților cel mai rapid timp de lansare pe piață și un cost total redus al proiectului. În construcția acestui modul s-a pus accentul pe asigurarea unei flexibilități maxime de proiectare prin rutarea cuprinzătoare a funcțiilor DA14592 în exteriorul modulului și prin utilizarea de pini castelați pentru atașarea ușoară/cu costuri reduse a modulului în timpul dezvoltării.

O aplicație cheie pe care Renesas o prezintă cu DA14592 și DA14592MOD este localizarea crowdsourcing, o piață care se preconizează că va ajunge la peste 29 de miliarde USD numai în America de Nord până în 2031, sursa: IMIR® Market Research Pvt Ltd., pe baza doar a vânzărilor AirTag de la Apple. Google a anunțat recent că intenționează să ofere, de asemenea, o rețea de localizare “Find My Device” bazată pe crowdsourcing. Renesas se angajează să furnizeze cele mai bune proiecte de referință din clasa sa, cu o putere, un eBOM și o amprentă a soluției de top în industrie pentru ambele sisteme de operare mobile, imediat ce rețeaua “Find My Device” a Google va fi disponibilă. Aceste proiecte de referință nu numai că vor accelera proiectarea de tag-uri, dar vor permite, de asemenea, producătorilor de produse care ar putea fi pierdute sau furate să atașeze cu ușurință DA14592 la produsul lor existent pentru a face ca acesta să poată fi localizat la nivel global utilizând miliarde de telefoane inteligente, diferențiindu-și astfel produsele și sporind valoarea pentru clientul final. Utilizarea DA14592MOD va elimina, de asemenea, necesitatea de a obține certificări de conformitate la nivel mondial, reducând costurile de dezvoltare și accelerând și mai mult timpul de lansare pe piață. Clienții interesați să adauge această funcționalitate în produsele lor pot trimite un e-mail Renesas la CSLinfo@dm.renesas.com.

Combinații câștigătoare

Renesas a combinat noul DA14592 cu numeroase dispozitive compatibile din portofoliul său pentru a oferi o gamă largă de combinații câștigătoare, inclusiv panoul de instrumente pentru vehicule electrice ușoare. Aceste Combinații câștigătoare sunt arhitecturi de sistem verificate din punct de vedere tehnic provenite de la dispozitive compatibile între ele, care funcționează împreună fără probleme pentru a aduce un design optimizat, cu risc redus, pentru o lansare mai rapidă pe piață. Renesas oferă peste 400 de Combinații câștigătoare cu o gamă largă de produse din portofoliul Renesas pentru a permite clienților să accelereze procesul de proiectare și să își aducă mai repede produsele pe piață. Acestea pot fi găsite la www.renesas.com/win.

Disponibilitate

În prezent, DA14592 se află în producție de masă, iar DA14592MOD este vizat pentru certificări de reglementare la nivel mondial în 2T24. Pentru informații despre kiturile complete de dezvoltare și asistență Renesas, inclusiv despre instrumentul de testare a liniei de produse, adoptat pe scară largă, cu costuri reduse și fără taxe de licență, contactați Renesas sau vizitați: renesas.com/DA14592.

Renesas Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu