Mouser își extinde gama cuprinzătoare de microcontrolere pentru a oferi dezvoltatorilor de aplicații embedded mai multe opțiuni de procesoare

by gabi

Mouser Electronics, Inc. a adăugat recent noi microcontrolere la portofoliul său extins de procesoare și controlere embedded.

Microcontrolerele sunt elementele de bază ale oricărui proiect de sistem embedded. Specific pentru o gamă largă de cazuri de utilizare, de la dispozitive de urmărire a activității de fitness cu consum foarte redus de putere la noduri de senzori pentru automatizări industriale și de la controlul motoarelor pentru automobile la termostatele inteligente pentru aplicații casnice, microcontrolerul este nucleul de calcul al oricărui proiect embedded. Aceste dispozitive versatile sunt din ce în ce mai bine integrate și optimizate pentru a se potrivi unor aplicații specifice, dispunând de capacitățile necesare de memorie, interfețele periferice și capacitățile de gestionare a energiei.

Noile microcontrolere disponibile la Mouser includ următoarele:

  • Microcontrolerul de înaltă tensiune EZ-PD PMG1-B1 de la Infineon Technologies se potrivește unei game largi de dezvoltări de surse alimentare prin USB C, cum ar fi uneltele electrice, micile aparate de consum și bicicletele electrice. Capabil să suporte o tensiune de intrare de la 4 VDC la 24 VDC cu o toleranță de până la 40 VDC, acest nucleu de microcontroler bazat pe Arm® Cortex® M0+ 48 MHz dispune de un set cuprinzător de periferice, inclusiv 21 GPIO-uri, 2 ADC-uri pe 8-biți, 8 timer/contor/PWM-uri pe 16-biți, un ADC pe 12-biți și un generator criptografic de numere aleatoare reale (TRNG). Un convertor buck/boost integrat oferă o frecvență de comutație configurabilă de la 160 kHz la 600 kHz și livrează o gamă de tensiuni de ieșire de la 3.3 VDC la 21.5 VDC.
  • Proiectat pentru aplicații de inteligență artificială la limita rețelei, alimentate cu baterii și cu consum ultra-redus de putere, microcontrolerul dual-core MAX78002 AI de la Analog Devices, Inc. dispune de un nucleu Arm Cortex-M4 cu o unitate în virgulă mobilă (FPU) capabilă să opereze până la 120 MHz și un coprocesor RISC-V pe 32-biți de 60 MHz. În plus, MAX78002 integrează un accelerator de rețea neurală convoluțională (CNN) care este optimizat pentru utilizarea cu modele de rețele neurale profunde cu dimensiuni ale imaginii de intrare de 2048 x 2048 pixeli și o adâncime a rețelei de până la 128 de straturi. Acceleratorul este capabil să proceseze imagini VGA la 30 fps. Interfețele senzorilor de imagine includ un controler de cameră MIPI CSI-2, o interfață paralelă de cameră pe 12-biți și un controler I2S pentru cazuri de utilizare audio digitală. Exemple concrete de aplicații pentru MAX7002 includ senzori industriali și controlul proceselor, camere de securitate inteligente și echipamente portabile de diagnosticare medicală.
  • Familia AVR EA este cea mai recentă completare a gamei de microcontrolere AVR pe 8-biți de la Microchip Technology. Capabilă să ruleze până la 20 MHz și dispunând de 64 KB flash, 6 KB SRAM și 512 B EEPROM, familia EA este disponibilă în capsule cu 28-, 32- și 48-pini și se potrivește unei game largi de aplicații industriale, de consum și auto. Funcțiile de conversie a datelor și de sincronizare includ două temporizatoare/numărătoare pe 16-biți, patru temporizatoare/numărătoare de captare a intrărilor pe 16-biți, un ADC cu intrare diferențială pe 12-biți și 375 ksps cu amplificator integrat cu câștig programabil și un DAC pe 10-biți. Interfețele de magistrale seriale includ trei USART, un SPI și o interfață cu două fire compatibilă I2C capabilă să opereze până la 1 MHz în modul rapid plus. Pinii GPIO programabili sunt dependenți de capsulă, variind de la 24 la 48 de pini. Familia EA este, de asemenea, echipată cu diverse opțiuni de ceas, inclusiv un oscilator intern de înaltă precizie de 20 MHz și un oscilator cu cristal de 32,768 kHz.

Mouser Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu