Renesas introduce performanțele de top oferite de microcontrolerele din seria RA8 în aplicațiile de control al motoarelor

Principalul producător de sisteme de control al motoarelor lansează grupul de microcontrolere RA8T1 bazate pe procesorul Arm® Cortex®-M85 pentru a oferi o operare cu consum redus de putere și funcții analogice specializate pentru aplicații industriale, de automatizare a clădirilor și a locuințelor

by gabi

Renesas Electronics Corporation a lansat grupul de microcontrolere RA8T1 bazate pe procesorul Arm® Cortex®-M85. Dispozitivele RA8T1 se adresează controlului în timp real al motoarelor, surselor de alimentare și altor produse utilizate frecvent în automatizarea industrială și a clădirilor, precum și în casele inteligente.

Grupul RA8T1 este al treilea din seria RA8 de la Renesas, toate oferind o performanță revoluționară de 6,39 CoreMark/MHz1). Toate microcontrolerele RA8 profită de performanțele ridicate ale procesorului Arm Cortex-M85 și de tehnologia Helium™ de la Arm, care oferă un spor de performanță de până la 4 ori mai mare pentru procesoarele de semnal digital (DSP) și pentru implementările de învățare automată (ML) în comparație cu nucleul Cortex-M7. Acest plus de performanță în dispozitivele RA8T1 poate fi utilizat pentru funcțiile de inteligență artificială care pot prezice necesitățile de întreținere a motoarelor, reducând astfel timpii morți și costisitori.

Set de caracteristici optimizat pentru controlul motoarelor

Noile dispozitive RA8T1 includ funcții avansate de sincronizare PWM, cum ar fi ieșirea complementară trifazată, capabilitate Duty Output de 0% și 100%, un registru de comparație cu două buffere (două zone de stocare temporară) și cinci moduri de numărare a fazelor. Capabilitățile analogice ale noilor microcontrolere includ ADC-uri pe 12-biți, DAC-uri pe 12-biți și comparatoare de mare viteză utilizate în măsurarea tensiunii și curentului și în protecția la supracurent. De asemenea, microcontrolerele RA8T1 oferă funcții multiple de comunicații, inclusiv SCI, SPI, I2C/I3C, CAN/CAN-FD, Ethernet și USB-FS. Noul grup oferă, în plus, posibilitatea de închidere a ieșirii portului atunci când este detectată o anomalie, o funcție de siguranță importantă în controlul motoarelor. Aceste capabilități, combinate cu timerele avansate și cu expertiza Renesas în managementul puterii, permit clienților să creeze soluții complete de control al motoarelor cu consum redus de putere.

Toate dispozitivele RA8 oferă securitate avansată, inclusiv tehnologia Arm TrustZone®, Renesas Security IP (RSIP-E51A), Secure Boot cu stocare imuabilă a bootloader-ului din prima etapă și extinderea securității PACBTI (Pointer Authentication and Branch Target Identification).

Caracteristici cheie ale microcontrolerelor RA8T1

  • Nucleu: 480 MHz Arm Cortex-M85 cu Helium și TrustZone
  • Memorie: Memorie Flash integrată de 2MB/1MB Dual-bank și 1MB SRAM (inclusiv 128KB TCM, 512KB ECC protejat).
  • Periferice analogice: Timere PWM avansate cu 18 canale, ADC pe 12-biți, DAC pe 12-biți, comparatoare de mare viteză
  • Periferice de comunicații: Ethernet MAC, USB-FS, CAN-FD, I2C/I3C, SPI, interfețe pentru carduri de memorie SD și MMC.
  • Securitate avansată: Algoritmi criptografici de vârf, TrustZone, Secure Boot, stocare imuabilă, rezistență la manipulare cu protecție împotriva atacurilor DPA/SPA, depanare securizată, programare securizată din fabrică și suport pentru managementul ciclului de viață
  • Capsule: LQFP cu 100-, 144- și 176-pini, BGA cu 224-pini

Noile microcontrolere RA8T1 sunt susținute de pachetul software (FSP – Flexible Software Package) de la Renesas. FSP permite dezvoltarea mai rapidă a aplicațiilor prin furnizarea întregului software de infrastructură necesar, inclusiv mai multe RTOS, BSP, drivere periferice, middleware, conectivitate, rețele și stive de securitate, precum și software de referință pentru a construi soluții complexe de inteligență artificială, control al motoarelor și cloud.

Acesta permite clienților să integreze propriul cod moștenit și alegerea RTOS cu FSP, oferind astfel o flexibilitate totală în dezvoltarea aplicațiilor. Utilizarea FSP va facilita migrarea proiectelor existente către noile dispozitive din seria RA8.

1) Indicele de referință CoreMark® al EEMBC măsoară performanța microcontrolerelor și unităților centrale de procesare utilizate în sistemele embedded.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu