Renesas extinde portofoliul de procesare embedded RISC-V cu o nouă soluție ASSP de control vocal

Noul ASSP RISC-V permite proiectanților de dispozitive electronice industriale și de consum să diferențieze rapid și rentabil aplicațiile cu recunoaștere vocală

by gabi

Renesas Electronics Corporation și-a extins portofoliul RISC-V, lider în industrie, cu primul microcontroler RISC-V proiectat pentru sisteme HMI (interfață om-mașină) cu control vocal. Noul ASSP pe 32-biți R9A06G150, dezvoltat în colaborare cu partenerii din ecosistemul RISC-V, oferă o soluție completă, rentabilă și gata de producție pentru sisteme de control vocal, care elimină necesitatea instrumentelor RISC-V și investițiile inițiale în software.

Destinat automatizării clădirilor rezidențiale și comerciale, aparaturii electrocasnice, jucăriilor și dispozitivelor medicale, noul ASSP suportă mai multe limbi și cuvinte cheie definite de utilizator pentru operațiunile de recunoaștere vocală.

Această lansare consolidează poziția de lider a Renesas în piața emergentă pentru RISC-V ISA (instruction set architecture) open-source și vine după ce anul trecut au fost introduse un ASSP pentru controlul motoarelor pe 32-biți și a unor microprocesoare de uz general RZ/Five pe 64-biți bazate pe un procesor RISC-V pe 64-biți.

Renesas va livra primul ASSP RISC-V de control al vocii, preprogramat cu cod de aplicație dedicat, dezvoltat de o casă de proiectare independentă de top, Cyberon, un expert în tehnologia de recunoaștere vocală, și Orbstar, un integrator de sisteme specializat în soluții embedded Așa cum au făcut și în cazul ASSP-ului anterior de control al motoarelor de la Renesas, SEGGER Microcontroller GmbH va oferi asistență pentru ASSP-ul de control al vocii cu ajutorul ecosistemului său complet, inclusiv Embedded Studio și J-Link.

Caracteristicile principale ale soluției ASSP R9A06G150 HMI cu control vocal

  • Procesor de 100 MHz cu instrucțiuni DSP, extensie în virgulă mobilă și specificații cost-eficiente
  • PDM audio specializat și SSI I/F pentru conectarea fără probleme la microfoane și codecuri
  • Compatibil cu microfoane și ieșiri analogice ieftine
  • Consumul redus de putere ajută produsele finale să economisească energie pentru un mediu mai ecologic printr-o combinație optimă a celui mai mic curent activ, a curentului de așteptare (standby) redus, a operării în fundal, a opțiunilor de dezactivare SRAM, a trezirii rapide, a timerelor cu consum redus de putere.
  • Controlat prin gazdă externă I/F prin SCI/Uart, SPI, I3C sau I2C
  • Capsule de mici dimensiuni pentru eficiență în ceea ce privește costurile și integrarea (QFN 48, 32, 24)
  • 256K memorie flash de program, 128K RAM, 16KB memorie flash de date
  • Interfață QSPI pentru extinderea ușoară a memoriei
  • Kit de referință complet: hardware, software, instrumente, foi de date hardware/software, manual GUI, note de aplicație

Disponibilitate

Soluția ASSP HMI de control vocal cu microcontroler R9A06G150 pe 32-biți este disponibilă acum. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să vizitați: renesas.com/R9A06G150. Renesas a publicat, de asemenea, un blog RISC-V, cu informații suplimentare la http://www.renesas.com/eu/en/blogs/revving-risc-v-engine-help-designers-explore-breakthrough-processor-architecture.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu