Renesas dezvoltă o tehnologie de detectare a poziției motoarelor, rentabilă, foarte precisă și robustă

Tehnologia cu bobină dublă fără miez magnetic oferă rezoluție, precizie și fiabilitate ridicate pentru senzorii de poziție a motoarelor utilizate în robotică, dispozitive industriale și medicale

by gabi

Renesas Electronics Corporation a lansat o tehnologie de senzori inductivi de poziție (IPS) de înaltă precizie în ceea ce privește circuitele integrate de senzori de poziție a motoarelor pentru aplicații robotice, industriale și medicale. Utilizând senzori cu bobină fără contact, tehnologia de detectare a poziției poate înlocui codificatoarele magnetice și optice costisitoare, utilizate frecvent în prezent. în sistemele pentru controlul motoarelor, care necesită detectare absolută a poziției, viteză mare, precizie și fiabilitate.

Tehnologia IPS, proprietară Renesas, utilizează elemente de detecție constând din bobine din cupru imprimate pe o placă PCB pentru a detecta poziția unei ținte metalice. Spre deosebire de senzorii greoi bazați pe magneți, produsele IPS pot funcționa la 600 Krpm (electric) și detectează poziția chiar la pornire, în timp ce întârzierea de propagare este mai mică de 2μs, ceea ce le face ideale pentru motoarele cu viteze de rotație mari. În plus, tehnologia senzorilor suportă funcții de autocalibrare și de liniarizare, asigurând o performanță constantă pe toată durata de exploatare a motorului.

Bazată pe principiul Vernier, tehnologia senzorului cu bobină dublă suportă o rezoluție de până la 19 biți și o precizie de până la 14 biți, ceea ce le face superioare produselor comparabile disponibile pe piață. Tehnologia robustă a senzorilor va funcționa fiabil în medii dificile, unde pot fi expuși la temperaturi ridicate, praf, umiditate, vibrații și interferențe electromagnetice (EMI). Senzorii de inducție sunt imuni la câmpuri parazite, nu necesită întreținere și sunt mai puțin susceptibili la erori decât senzorii magnetici. Aceste avantaje fac din senzorii de poziție cu inducție o opțiune mai atractivă decât codificatoarele optice convenționale sau codificatoarele magnetice, care tind să fie mai grele și mai scumpe.

Tehnologia senzorului de poziție cu inducție suportă interfețele de comunicație UART, ABI și I²C utilizate curent, asigurând o integrare perfectă în rețelele industriale și facilitând monitorizarea și analiza datelor în timp real. În plus, noua tehnologie a senzorului va fi susținută de un lanț de instrumente complet, care include software dedicat pentru personalizare și optimizare de precizie de către utilizator. Renesas intenționează să combine noul senzor cu numeroase dispozitive compatibile din portofoliul său pentru a oferi o gamă largă de combinații câștigătoare. Aceste Combinații Câștigătoare (Winning Combinations) funcționează împreună fără probleme pentru a oferi un design optimizat, cu risc redus, asigurând o lansare mai rapidă pe piață. Mai multe informații despre combinațiile câștigătoare sunt disponibile la: renesas.com/win

Caracteristicile principale ale noului senzor bazat pe tehnologia IPS

  • Viteza de rotație: 600krpm (electric)
  • Rezoluție: până la 19 biți
  • Precizie: Până la 14 biți
  • Interfețe digitale: UART, ABI, I²C
  • Interval extins de temperatură de funcționare: de la -40°C până la +160°C
  • Două intervale de alimentare cu tensiune: 3,3V ±10% sau 5,0V ±10%.
  • Protecție la supratensiune, polaritate inversă și protecție la scurtcircuit: ±18V pe ambii pini de alimentare și de ieșire
  • Adaptabil la orice gamă de unghiuri pe întreaga scară prin proiectarea bobinei

Disponibilitate

Mostre ale noului senzor de poziție de inducție sunt disponibile acum, la cerere, în cantități limitate. Contactați IPS@lm.renesas.com pentru mai multe informații sau vizitați site-ul Renesas pentru detalii tehnice: https://www.renesas.com/products/sensor-products/position-sensors.

Numele produselor și detaliile specificațiilor vor fi disponibile în trimestrul II/2024, când va începe producția în masă.

Renesas Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu