Reduceri de costuri de până la 30 de procente

by donpedro

Micronas a anunţat că va începe în al doilea trimestru al anului 2002 producţia de serie pentru cipurile convertoare scan-rate VSP 94x7B. În plus faţă de conversia la 100 Hz, cipurile VSP 94x7B suportă conversia în formate de display progressive scan cerute pentru optimizarea calităţii imaginii la televizoarele NTSC (NTSC este standard de emisie în S.U.A., Japonia şi Coreea) şi pentru noile tehnologii de ecrane plate cum ar fi ecranele LCD şi cu plasmă.

Pentru a completa procesarea front-end, inclusiv intrarea în matricea de comutare cu interfaţa ITU-656 pentru decodoarele IDTV şi două decodoare video integrate multi-standard, toate funcţiile necesare pentru procesarea simultană a două canale video şi pentru îmbunătăţirea
calităţii imaginii sunt integrate în acest cip.
Acest nivel de integrare nu mai este oferit de nici un alt producător.
Micronas a integrat canalele video master şi slave pe cip, lucru care permite prezentarea simultană a două surse video separate. Este astfel posibilă afişarea de prezentări side-by-side, picture-in-picture şi multi-picture.
Memoria video integrată (embedded DRAM) cu o capacitate de 8 Mbit suportă date cu lărgimi mai mari de bandă decât sistemele cu memorie externă, ceea ce permite afişarea de formate foarte dinamice ca flicker-free zooming pentru imagini PIP.
Pentru o soluţie completă este necesară memorie DRAM internă, decodor suplimentar color sau cipuri de convertoare scan-rate. În comparaţie cu soluţia convenţională realizată cu până la şase cipuri, VSP 94x7B permite reducerea costurilor cu până la 30 de procente.
Micronas oferă, prin familia VSP 94xy, un domeniu larg de circuite integrate single-chip care permit proiectarea de televizoare de 100Hz şi progressive scan la preţuri foarte competitive.

www.micronas.com