Efectuarea plăţilor pe WEB – m-commerce

by donpedro

V-aţi obişuit cu facturile mari la telefoanele mobile şi fixe. Dar în timp ce factura de telefon este singurul mod de a plăti convorbirile telefonice, şi, cu toate că extrasele lunare de cont din bancă şi cărţile de credit au acelaşi scop, nici una dintre acestea nu este destul de flexibilă pentru a putea ţine pasul cu noile servicii care există şi care vi se vor pune la dispoziţie. Mai multe informaţii, o viziune mai largă şi recunoaştere vocală – acestea sunt doar unele din diferenţele dintre telefonul mobil şi micul dar mult mai puternicul calculator care vă este indispensabil. Operatorii au pus bazele unei noi metode prin care să vă pună la dispoziţie toate serviciile noi şi cum să plătim mai uşor. Cea mai strânsă legătură dintre aceste două probleme o constituie operaţia de găsire a unui model de afacere pentru aceste servicii – deoarece când un model de afacere este aprobat atunci el trebuie să fie convenabil pentru toată lumea

A apărut o mare oportunitate la orizont. Peste 1 miliard de fire invizibile se aşteaptă să fie folosite în întreaga lume în anul 2003, şi peste 49% dintre acestea vor fi folosite în transmiterea datelor.
Operaţiunile prin aer sunt posibile datorită dezvoltării serviciilor de transmitere de date şi de voce fără ajutorul firelor. Research Company Durlacher speră să revină în Europa cu o investiţie de cel puţin 23 miliarde de euro în anul 2003. Numai dacă ne gândim că în lunile şi anii următori se vor introduce reţelele 2.5G şi 3G, un lucru este clar: distribuitorii de internet vor trebui să asigure servicii de calitate cât mai bună pentru a rămâne competitivi.
Nici o modalitate de plată existentă în prezent nu satisface în acelaşi timp pe clienţi şi pe distribuitori. Doar o singură operaţie din multitudinea de tipuri de tranzacţii care există trebuie să rămână pentru a mulţumi clientul. Aceasta trebuie să fie simplă şi trebuie să funcţioneze identic pentru toate necesităţile clienţilor.
Astăzi, clienţii sunt tot mai diverşi şi acest fenomen va fi în continuă dezvoltare pentru generaţia viitoare, deseori numită “Genetaţia Y”. Toţi vor avea telefoane mobile cu internet şi vor vrea ca acest internet să fie la fel de puternic ca cel pe care îl au pe calculatoare. Acelaşi criteriu se aplică pentru fiecare generaţie următoare, orice tehnologie vor avea.
Soluţiile actuale cum ar fi cărţile de credit şi plăţile electronice nu vor mai fi folosite prea mult deoarece ele au la bază un calculator, care nu este atât de mobil. Cu Mbroker de la MoreMagic, situaţia se schimbă profund. Programul permite o plată flexibilă pentru serviciile de pe toate platformele. El oferă sisteme clare de tranzacţii şi de plată în timp real.

Privire de ansamblu

Mroker este o platformă generică de tranzacţii şi plăţi pentru m-commerce în timp real. Prin Mbroker, clienţii pot plăti produse şi servicii prin intermediul telefonului mobil, PDA-ului sau PC-ului, făcându-se astfel un m-comerţ între reţele ca GSM, GPRS, UMTS şi WEB.
Punctul forte al platformei Mbroker este nucleul ei stabil şi modulat. Arhitectura ei a fost optimizată astfel încât să poată face faţă la un număr mare de tranzacţii simultane şi la o viteză mare. Mbroker acceptă conexiuni între orice client şi face legătura între bazele de date ale clienţilor şi metodele de plată. Sistemul “Client Conection Conduit” (CCC) se asigură că utilizatorului i s-au afişat informaţiile în cel mai bun mod, corespunzător terminalului pe care îl foloseşte. Noile sisteme şi protocoale care vor apărea, vor putea fi acceptate prin intermediul noilor module CCC. La fel, noile metode de plată de identificare pot fi adăugate rapid în conformitate cu nevoile clienţilor şi operatorilor.

Integrare simplă
Nu există limite asupra tipului de produs sau de serviciu care poate fi oferit. Folosind MProxy şi Content Pricing Tool (tipul convenabil de plată) distribuitorii de produse şi servicii nu trebuie decât să introducă informaţiile despre modul de plată în fişierele şi directoarele de pe server, pentru a obţine o tranzacţie într-un timp remarcabil de mic.
Când un client doreşte să plătească, MProxy interceptează cererea şi începe procesul de plată prin intermediul Mbroker-ului. Apoi clientul alege modul de plată şi confirmă tranzacţia. Odată plata făcută, MProxy certifică trimiterea produsului sau serviciului.
MProxy permite furnizorului de servicii să-şi pună la punct propriul lor sistem de plată. Informaţiile accesibile prin WAP sau WEB – propuse pentru download – pot fi de asemenea plătite individual sau combinate în grupuri. Content Pricing Tool, care se află pe server-ul adecvat, adaugă aceste informaţii cu privire la tipurile de plată cu ajutorul unei interfeţe grafice puse la dispoziţia utilizatorului.
Încă un avantaj: furnizorul are controlul direct asupra preţurilor produselor sale fără nici un efort din partea operatorilor de telefonie mobilă. Dinamica modurilor de plată necesară serviciilor avansate poate fi implementată prin serviciul API oferit de MoreMagic.

Portofelul de pe server
MWallet (PortofelulM) este doar o parte din modurile de plată a tranzacţiilor existente pe platforma Mbroker. Portofelul de pe server – cont electronic optimizat pentru micile cumpărături. El poate fi reîncărcat folosind orice altă metodă de plată existentă, sau chiar pe baza sistemului post-plată sau pre-plată. Pentru operatorii de telefonie mobilă, MWallet aduce avantajul modalităţii pre-plată fără alte cheltuieli. Utilizatorii au următorul avantaj: cu ajutorul serviciului WAP sau altei interfeţe web, au acces securizat la operaţiunile bancare, inclusiv asupra stării contului.

Traducere după
“Payment Transaction Platform – Technology White Paper” – MoreMagic Software

Continuare în numărul viitor

S-ar putea să vă placă și