Quectel L16 – o localizare mai precisă cu un număr dublu de sateliţi

by donpedro

Modulul L16 admite instalarea sistemului GPS precum şi a sistemului rus GLONASS, permițând astfel utilizarea unui număr aproape dublu de sateliți pentru o mai bună precizie chiar şi în medii urbane.

Quectel L16 bazat pe motorul Teseo II de la STMicroelectronics face parte din prima serie de module ce suportă ambele sisteme de navigație. Ce aduce nou? – în primul rând o probabilitate considerabil mai ridicată a unei fixări rapide (prima fixare) chiar şi în zone urbane aglomerate sau în alte medii unde recepția semnalelor de satelit este dificilă. Posibilitatea de a utiliza semnalele ambelor sisteme permite sporirea acurateței de localizare până la aproximativ 1.5 m. Cu 32 de canale de localizare şi 2 canale rapide de captare, modulul L16 poate capta şi localiza orice combinație de semnale GPS şi GLONASS.

Mulțumită faptului că ambele sisteme operează pe frecvenţe apropiate, este suficientă o singură antenă pentru recepția semnalelor. L16 suportă antene pasive şi active iar tensiunea pentru o antenă activă poate fi alimentată de la conectorul RF_IN. Tensiunea de 3.3V necesară antenei active poate fi obținută printr-o simplă interconectare a doua legături (VCC_RF cu V_ANT). In cazul în care aveți o antenă ce necesită o altă tensiune, puteți conecta o ieșire a unei surse externe de tensiune la conectorul V_ANT.

Quectel L16 este prevăzut cu toate caracteristicile ce garantează succesul în utilizare, la care se adăugă dimensiunile compacte şi un pachet SMT ușor aplicabil. Informații detaliate puteți găsi în fişa de date L16_HD_V1.1 precum şi în descrierea protocolului L16_Glonass. Pentru suportul de dezvoltare, avem în stoc şi panoul de evaluare al L16_EVB. O descrierea detaliate veți găsi în ghidul utilizatorului L16_EVB.

Avantaje / Caracteristici:
1.Modul GPS / GLONASS L1
2.Număr aproape dublu de sateliți vizibili îmbunătățește viteza de captare, precizia şi fiabilitatea semnalelor.
3.32 de canale de localizare, 2 canele rapide de captare
4.Sensibilitate ridicată, -162 dBm/ localizare
5.Suportă antene pasive şi active
6.Acuratețea poziției < 1.5m 7.Portul UART pentru dezvoltarea ușoară a aplicației 8.Alimentare 3.3V 9.Domeniu extins de temperatură de la -40 la +85 °C Prețul orientativ al modulului L16 este de 17,70 EUR per bucată. La cerere, vă vom comunica prețul exact pentru proiectul dumneavoastră. Dacă sunteți interesați, vă rugăm să ne contactați la info@soselectronic.com Obțineți kitul de dezvoltare gratuit

Vă oferim posibilitatea de a obține kitul de dezvoltare cu modulul L16 gratuit. Tot ce trebuie să faceți este să răspundeți corect la următoarea întrebare:

Ce anume ii permite modulului L16 să ofere o captare rapidă (prima fixare) şi o localizare mai fiabilă şi mai precisă?

Trimiteți-ne răspunsul corect la marketing@soselectronic.com

Câștigătorul va fi desemnat prin tragerea la sorţi din data de 15.12.2012.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu