Primul transceiver de semnale vectoriale RF din lume redefineşte instrumentaţia

by donpedro

Repere informative:
• Noul transceiver de semnale vectoriale RF (VST) NI PXIe-5644R, primul instrument conceput la nivel software, combină un analizor şi un generator de semnale vectoriale cu o reţea FPGA programabilă de către utilizator, într-un singur instrument modular în format PXI.
• Inginerii pot transforma transceiver-ul de semnale vectoriale într-un nou instrument capabil să sporească funcţionalităţile existente, cu ajutorul mediului grafic pentru dezvoltare de sisteme, NI LabVIEW.
• Noul VST este ideal pentru testarea celor mai recente standarde wireless şi sisteme de comunicație celulare, precum 802.11ac şi LTE.

National Instruments (simbol Nasdaq: NATI) a lansat în premieră mondială, primul transceiver de semnale vectoriale RF (VST), NI PXIe-5644R, concomitent cu o nouă clasă de instrumente concepute la nivel software. Această arhitectură orientată software reprezintă o nouă eră în care inginerii şi oamenii de ştiinţă pot utiliza mediul de programare grafic LabVIEW pentru a dezvolta o platformă hardware deschisă, bazată pe tehnologia FPGA, adaptată nevoilor lor.

„Cu un sfert de secol in urmă, National Instruments redefinea instrumentaţia cu ajutorul mediului grafic pentru dezvoltare de sisteme, NI LabVIEW, iar în prezent, facem acelaşi lucru cu noul transceiver de semnale vectoriale”, a declarat Dr. James Truchard, Preşedinte, CEO şi cofondator al National Instruments. „La început, când am pus bazele companiei noastre, ne-am imaginat că software-ul va juca un rol principal în instrumentaţie, iar acum vedem cu ochii noştri cum LabVIEW revoluţionează modul în care inginerii abordează aplicaţiile de dezvoltare şi testare RF.”

„În cadrul Qualcomm Atheros, flexibilitatea instrumentaţiei şi controlul absolut sunt esenţiale pentru a ne menţine procesul de testare RF la un nivel cât mai eficient şi suntem încântaţi de câştigurile de performanţă pe care le-am obţinut în testările efectuate cu ajutorul noului transceiver de semnale vectoriale de la NI,” a declarat Doug Johnson, Director Tehnic la Qualcomm Atheros. „Noul modul NI PXIe-5644R ne oferă libertatea şi flexibilitatea necesară în dezvoltarea soluţiilor 802.11ac pentru clienţii noştri, îmbunătăţind în mod semnificativ ratele de transfer specifice aplicaţiilor de test.”

Caracteristici ale produsului
• Acoperire până la o frecvenţă de 6,0 GHz şi lăţime de bandă RF instantanee de 80MHz;
• Cele mai bune performanţe din industrie pentru testarea celor mai recente standarde wireless şi celulare, precum 802.11ac şi LTE;
• Măsurători de 10 ori mai rapide decât soluţiile existente pe piață ;
• Poate înlocui instrumentele tradiţionale la un preț mult mai mic şi cu o dimensiune mult mai redusă;
• Este bazat pe tehnologia FPGA, programabilă cu ajutorul LabVIEW;
• Se extinde cu uşurinţă pentru a suporta configuraţii MIMO (intrări şi ieşiri multiple) sau pentru a efectua teste paralele într-un singur şasiu PXI.

Cititorii pot afla mai multe cu ajutorul următoarelor resurse suplimentare:
Pagina cu informaţii despre VST: www.ni.com/vst

SC National Instruments Romania SRL
B-dul Corneliu Coposu, nr. 167A, et.I, Cluj Napoca, CP 400228

Tel.: 0800 894 308
E-mail: ni.romania@ni.com
http://www.ni.com/vst

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu