Primul video-telefon de la Nokia deschide era Multimedia Messaging

by donpedro

Cu o cameră încorporată, o interfaţă utilizator îmbunătăţită şi un display color mare, Nokia 7650 deschide noi perspective în comunicaţiile personale

Nokia a prezentat astăzi o nouă categorie de produse video care face parte din portofoliul său de telefoane mobile, odată cu lansarea lui Nokia 7650. Telefonul, cu cameră digitală şi funcţionalitate multimedia messaging (MMS), este ideal pentru cei care vor să reţină şi să împărtăşească cu alţii momentele lor cele mai frumoase. Caracteristicile avansate pentru afaceri îl fac foarte potrivit şi pentru folosirea în timpul serviciului. Livrările pentru Nokia 7650 vor începe în al doilea trimestru al anului 2002 în Europa şi Asia.
Caracteristicile de imaging ale Nokia 7650 includ o cameră digitală integrată cu rezoluţie VGA, realizarea şi trimiterea de fotografii, un album fotografic pentru stocarea fotografiilor şi un display color de 176 x 20 8 pixeli. MMS funcţionează aproximativ la fel ca mesajele SMS, dar permite utilizatorilor să combine partea audio, grafică, text şi imaging într-un singur mesaj. Odată ce utilizatorul a selectat o imagine, un text scris şi a inclus un clip audio, un mesaj multimedia poate fi trimis direct către un alt terminal cu funcţionalitate multimedia messaging sau către o adresă de e-mail. Interfaţa grafică utilizator avansată şi un joystick care se poate mişca în 5 direcţii fac utilizarea acestui nou dispozitiv foarte uşoară.
Nokia 7650 oferă un domeniu complet de funcţii pentru profesionişti în mediul EGSM 900/1800. Aceste funcţiuni includ conexiuni GPRS şi HSCSD, WAP, Bluetooth mobil şi conectare prin infraroşu, suport pentru e-mail şi MIDP Java. Caracteristicile handsfree speaker şi voice dialing oferă o folosire uşoară a aparatului atunci când utilizatorul este în mişcare. Symbian Operating System (OS) permite ca telefonul să fie setat conform diferitelor necesităţi ale întreprinderilor sau utilizatorilor individuali, care vor putea să folosească numeroasele aplicaţii add-on proiectate pentru dezvoltatorii individuali de software. Software Development Kit pentru Nokia 7650 poate fi obţinut de la www.forum.nokia.com
Echipat cu baterii de 750 mAh de tip Li-Ion, Nokia 7650 are un timp de convorbire de 2-4 ore şi un timp de standby de 4-10 zile. Nokia 7650 are o greutate de 154 de grame şi o memorie dinamică mare pentru stocarea imaginilor şi a aplicaţiilor add-on, cum ar fi informaţii de contact cu imagini, mesaje, un calendar pentru note şi liste to-do. Telefonul va suporta de asemenea o diversitate de accesorii opţionale pentru power management, wearables şi conectare mobilă Bluetooth.
Nokia este unul din iniţiatorii pieţei de messaging deoarece, încă de la început, a prezentat o gamă largă de soluţii şi aplicaţii de messaging cum ar fi ring tones, picture messages, wireless imaging şi logos. Nokia oferă în continuare soluţii atât pentru telefoanele mobile cât şi pentru infrastructură pentru piaţa MMS.

www.nokia.com

S-ar putea să vă placă și