Playerele de DVD Philips sunt verificate cu ajutorul aparaturii NI

by donpedro

Echipamentele National Instruments verifică playerele de DVD Philips de pe autoturismele de lux

Desigur, firma NI nu furnizează nici autoturismul, nici playerul de DVD, ci … aparatură pentru testare.
În luna martie, National Instruments a anunţat la o conferinţă a clienţilor de la Munich că bine-cunoscuta firmă Philips, principal furnizor de bunuri de consum electronice, va folosi hard şi soft de la NI, puternic integrate, pentru a produce eficient playere DVD de înaltă calitate pentru industria auto.
Concret, inginerii de la Philips Automotive Playback Modules (APM), o divizie a lui Philips, folosesc software LabVIEW şi echipamente de măsură PXI/CompactPCI pentru a verifica aparatele DVD pe măsură ce ies de pe liniile de producţie din Ungaria şi din Mexic. Ulterior, fabricanţii de autoturisme, cum ar fi Ford Motor Co.(www.ford.com/servlet/ecmcs/ford/index.jsp), vor instala aceste playere pe maşini, în cadrul sistemelor de navigaţie şi distracţii.
“‘Consumatorii actuali aşteaptă din partea firmei Philips produse electronice de calitate”, declară Armin Janfrüchte, unul din inginerii şefi ai diviziei auto. “Pentru a îndeplini în continuare aceste standarde ridicate de calitate, trebuie să folosim produsele LabVIEW şi PXI de la National. Împreună, ele generează o platformă de testare cu un preţ acceptabil (pentru Philips!), care ne asigură că playerele DVD lucrează la performanţele lor optime”.
Dar firma National a fost aleasă nu numai pentru platforma sa puternic integrată, ci şi pentru că echipele sale de ingineri din întreaga lume sunt oricând gata să îndeplinească cerinţele. Datorită performanţelor ridicate ale softului şi hardului NI, în mai puţin de un minut sunt efectuate un număr de 200 de teste electronice asupra fiecărui player DVD, pentru a ne asigura că aparatul este funcţional 100%.
Cum testele sunt rulate pe calculatoare cu tehnologii standard pe industrie, cum ar fi sistemul de operare Microsoft Windows, soluţiile integrate de la NI oferă o alternativă mai puţin costisitoare, superioară faţă de echipamentele de test făcute la comandă. Aşa declară John Graff, vicepreşedintele de marketing pentru NI: “Echipamentele de test realizate la comandă pot impune clienţilor cheltuieli nejustificate şi necesită un timp mai lung pentru proiectare”.
Philips a evitat această capcană datorită softului şi hardului nostru cu caracter deschis, pe care l-au putut adapta rapid la cerinţele lor. Acum, firma Philips dispune de un sistem flexibil, proiectat pentru a îndeplini cerinţele mereu în schimbare ale pieţei mondiale contemporane.
Philips a profitat de această flexibilitate, incorporând în sistemul de testare nu numai funcţii audio, ci şi video.
Înainte de a livra playerele DVD, inginerii de la Philips redau un disk de test. Pentru a monitoriza calitatea redării, semnalele audio şi video sunt trimise pe monitorul calculatorului de testare, prin intermediul hardului şi softului de la NI instalate în sistemul de test PXI.
Sistemul de test pentru playerele DVD a fost prezentat şi în cadrul conferinţei NI VIP 2001, întâlnirea anuală a clienţilor ţinută în Germania.
La această întâlnire au participat utilizatori din diferite ramuri industriale, care au venit la conferinţă pentru a-şi împărtăşi experienţele variate în folosirea softului şi hardului de la National. Soluţiile NI au aplicaţii extinse în electronică, dar nu numai, domeniile de utilizare a softului şi hardului sunt foarte diverse.
Mulţi ingineri folosesc softul şi hardul NI pentru a construi aplicaţii specifice, pentru industriile de telecomunicaţii, cercetare, aerospaţiale, dar şi învăţământ sau … medicină! Din cauza acestei diversităţi, nici-o anumită industrie nu reprezintă mai mult de 10% din veniturile firmei National. Anul trecut, NI a vândut produse la mai mult de 24.000 de companii diferite din mai bine de 40 de ţări.
Sistemul de testare a playerelor Philips pentru autoturismele Ford a fost pus la punct de o firmă din Germania, Noffz Computertechnik, care a colaborat cu Philips pentru a proiecta, integra şi instala pe liniile de producţie sistemele de verificare a playerelor DVD.

Ing. Cristian Malide
IMPERIAL ELECTRIC
Tel. 211 37 82
e-mail: office@imperialelectric.ro

S-ar putea să vă placă și