Placă de extensie pentru RASPBERRY PI

by donpedro

Cel mai mic şi mai ieftin PC din lume RASPBERRY PI şi toate accesoriile disponibile pentru acesta le puteţi achiziţiona de la Aurocon COMPEC, distribuitor RS Components în România!

Aurocon COMPEC prezintă placa de extensie pentru Raspberry PI. Acesta este un accesoriu foarte important ce pune la dispoziţie intrări/ieşiri suplimentare.

RasPiComm este o mică placă de extensie cu intrări/ieşiri proiectată special pentru mini-computerul Raspberry Pi. Ea oferă o varietate de interfeţe pentru comunicaţie serială, un ceas de timp real cu baterii, I/O digitale de 5V (pinii GPIO de pe Raspberry PI sunt limitaţi la 3,3V) şi un buton tip joystick.
În cele ce urmează vor fi descrise câteva dintre specificaţii.

Documentaţia completă poate fi găsită la http://www.amescon.com/raspicomm.aspx

– canal serial RS-485 cu până la 230400 baud;
– canal serial RS-232 cu până la 115200 baud;
– pinii RS-485 & RS-232 sunt complet protejaţi ESD prin diode TVS;
– bateriile incluse pentru ceasul de timp real / calendar asigură alimentare pentru aproximativ 10 ani;
– 5 intrări digitale conectate la joystick-ul integrat pe placă (4 căi + apăsare), 5V tolerant, conector extern cu pas 2 mm (nepopulat);
– 2 ieşiri digitale, 5V @ max.100mA fiecare, relee de 5V pot fi conectate fără circuite adiţionale, conector cu pas 2 mm, nepopulat;
– conector de canal serial SPI;
– 2 conectori canale seriale I²C;
– conector de alimentare, conectare cu şurub (+, -) fie alimentează Raspberry Pi şi RasPiComm (5V @ 1,5A max.) sau este o ieşire de alimentare atunci când dispozitivul este alimentat prin USB
– consum energetic: 10mA max. (ieşirile oprite), 210mA max (ieşirile la maxim de consum);
– dimensiune: 35,2 mm × 56 mm

API-ul RasPiComm este încărcat pe GitHub: https://github.com/amescon/raspicomm

Placa de extensie este compatibilă atât cu Modelul A, cât şi cu Modelul B Raspberry Pi. Ambele au devenit foarte populare în rândul utilizatorilor din întreaga lume, datorită multitudinii de aplicaţii care se pot realiza simplu şi la costuri minime.
Ambele modele sunt furnizate ca placă de bază; utilizatorii au posibilitatea de a achiziţiona separat accesoriile necesare în funcţie de aplicaţia pe care intenţionează să o dezvolte. Accesoriile compatibile (memorie, sursă de alimentare, cameră video, tastatură, carcasă, cabluri etc) sunt disponibile la COMPEC, distribuitorul RS Components în România.

Dacă sunteţi interesaţi de mai multe detalii cu privire la Raspberry PI, puteţi găsi o mulţime de informaţii la adresa: www.compec.ro sau www.rsromania.com

La adresa www.designspark.com puteţi de asemenea găsi informaţii suplimentare, inclusiv de la utilizatori de Raspberry Pi şi discuţii pe forumul de specialitate.

Andreea Macsiniuc
Specialist Marketing
Aurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu