IAR Systems îmbunătăţeşte capabilităţile de proiectare şi verificare

by donpedro

IAR Systems® lansează o nouă versiune a suitei sale de unelte pentru starea maşinilor IAR visualSTATE®. Această nouă versiune adaugă noi caracteristici şi integrări pentru simplificarea dezvoltărilor de sisteme embedded complexe comandate de stări şi evenimente. IAR visualSTATE permite utilizatorilor să-şi construiască proiectele de aplicaţii de nivel ridicat cu structură complexă, pas cu pas adăugând funcţii şi generând automat cod 100% consistent cu proiectul. Versiunea oferă de asemenea verificare formală avansată, analiză şi validare ce pot fi utilizate pentru a stabili dacă aplicaţia se comportă precum se doreşte.
Pentru simplificarea procesului de proiectare sunt introduse Submachine states şi Design stereotypes. Submachine states reprezintă starea submaşinii, adică fragmente de stări maşină reutilizabile, similare unei subrutine sau funcţii într-un limbaj de programare. Pot fi create o singură dată modele uzuale şi apoi reutilizate în proiect sau între proiecte, iar evenimentele sau acţiunile pot fi remapate pentru a servi utilizării. Design stereotypes sunt stereotipuri de proiectare, aşa numite modele (template-uri) ce specifică apariţia vizuală a stărilor. Aceste noi caracteristici cresc puternic viteza de proiectare a sistemelor complexe.
Sunt adăugate câteva noi posibilităţi de integrare. Un API deschis StateChartModel furnizează tot ceea ce este necesar pentru ca utilizatorii să-şi construiască propriile unelte ce pot manipula modele în IAR visualSTATE. Acesta de exemplu, include unelte ce pot verifica aderarea la convenţii numite sau generatoare de cod specializate. Este acum de asemenea posibil pentru clienţii externi să controleze de la distanţă prin TCP/IP starea maşinii şi proiectantul. Această interfaţă furnizează o integrare automată cu Fujitsu CGI Studio, care este o platformă de dezvoltare software pentru crearea de interfeţe grafice cu utilizatorul 2D şi 3D. Suplimentar creării modelelor de stare a maşinii şi aplicaţiilor embedded, IAR visualSTATE lasă utilizatorii să exploreze stările pentru a asigura că nu există inconsistenţe de proiectare sau probleme de logică.

IAR Systems
www.iar.com/vs

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu