Parteneriat valoric pentru crearea de sisteme de calcul periferic în domeniul medical, care îndeplinesc cerințele pacienților, datelor și securității cibernetice

by donpedro

La Embedded World 2022, congatec și System Industrie Electronic (S.I.E.) – un expert certificat ISO 13485 în proiectarea și integrarea sistemelor, producția de serie și asamblarea de platforme medicale OEM – și-au lansat oficial noile servicii de co-creare pentru proiectarea de sisteme IT/OT dedicate sectorului medical și de sănătate. Primele dovezi de concept ale serviciilor de co-creație ale congatec și S.I.E. sunt două noi sisteme medicale de calcul periferic, denumite secunet medical connect Carna și Athene, dezvoltate și fabricate în colaborare cu clientul OEM, secunet.

Sistemele medicale de top Carna (stânga) și Athene (dreapta)

Cele două sisteme secunet sunt exemple perfecte pentru cele mai exigente provocări de proiectare a sistemelor cu care se confruntă astăzi producătorii de echipamente medicale OEM: Platformele de ‘edge computing’ pentru digitalizarea sectorului de sănătate trebuie să fie 100% conforme cu specificațiile de date și de securitate cibernetică ale ITSEC sau Common Criteria și/sau să fie pregătite pentru certificarea B3S KRITIS și ISO/IEC 80001. Pentru funcționarea la punctul de îngrijire (POC), platformele lor de calcul de nivel medical trebuie să fie, de asemenea, conforme cu EN 60601-1/EN 60601-2 și să poată fi certificate MDR/FDA. Toate acestea necesită componente 100% fiabile și cu trasabilitate, o documentație completă și surse de încredere de-a lungul întregului lanț de aprovizionare și pentru întregul ciclu de viață al dispozitivelor medicale. Ca platforme pregătite pentru aplicații care îndeplinesc aceste cerințe de ultimă generație privind pacienții, datele și securitatea cibernetică, secunet medical connect Carna și Athene răspund practic tuturor nevoilor de digitalizare a dispozitivelor medicale POC și de procesare securizată a datelor pacienților în rețelele spitalicești – cum ar fi sistemele backend pentru procesarea imaginilor medicale în aparate CT, MRT, cu raze X și ultrasunete.

Platforma secunet Carna, de exemplu, poate fi conectată la orice dispozitiv medical și, prin urmare, este ideală pentru digitalizarea platformelor existente, fie că este impulsionată de producătorii de echipamente originale, fie de spitale însele. OEM-urile care caută o soluție dedicată pentru digitalizarea sistemelor lor medicale pot folosi aceste platforme ca dovadă de concept și sunt invitate să solicite personalizarea platformelor existente sau chiar să evalueze platforme complet noi, create în colaborare cu congatec, S.I.E. și, bineînțeles, secunet.

Mai multe informații despre ofertele de co-creație de la congatec și S.I.E. și toate beneficiile acestui parteneriat valoros pentru OEM-uri pot fi găsite la https://www.congatec.com/en/congatec/partner/value-partner/

congatec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu