Infineon și Oxford Ionics își unesc forțele pentru a dezvolta procesoare cuantice de top cu ioni captivi

by donpedro

Infineon Technologies AG și Oxford Ionics anunță o colaborare pentru a construi unități de procesare cuantică (QPU) de înaltă performanță și complet integrate. Combinația dintre tehnologia unică de control electronic al qubiților (EQC – Electronic Qubit Control) de la Oxford Ionics și capabilitățile de inginerie și de producție de top la nivel mondial ale Infineon, precum și expertiza în domeniul tehnologiei cuantice, va pune bazele producției industriale de QPU-uri care oferă sute de qubiți (biți cuantici) în următorii cinci ani. Scopul este de a muta tehnologia de calcul cuantic din laboratorul de cercetare în soluții industriale reale.

Calculul cuantic deschide următoarea frontieră în materie de putere de calcul pentru multe industrii care caută o îmbunătățire radicală a proceselor și capacităților lor. Pentru a ajunge acolo, este necesară dezvoltarea unor tehnologii de qubiți care pot fi construite la scară largă, controlând în același timp un număr tot mai mare de qubiți și menținând nivelurile de eroare cuantică la nivelul sau sub nivelul actual al tehnologiei de vârf. Tehnologia EQC de la Oxford Ionics oferă o cale de integrare a qubiților cu ioni captivi – tehnologia qubitului lider în ceea ce privește nivelurile de eroare cuantică – în procesele mature de semiconductori ale Infineon.

Primele dispozitive Oxford Ionics vor fi accesibile în cloud până la sfârșitul anului 2022, oferind jucătorilor comerciali acces la aceste calculatoare cuantice de ultimă generație. Dispozitivele complet integrate, cu performanțe suficient de ridicate pentru a se extinde la sute de qubiți, sunt planificate să fie disponibile în mai puțin de doi ani. Obiectivul final al Infineon și Oxford Ionics este de a oferi, în termen de cinci ani, QPU-uri individuale, complet integrate, care să ofere sute de qubiți conectați în rețea într-un cluster de supercalculatoare cuantice folosind tehnologia de rețea cuantică a Oxford Ionics.

Despre modulele de captare a ionilor de la Infineon
Modulele de captare a ionilor de la Infineon accelerează dezvoltarea unor computere cuantice puternice pentru a rezolva probleme de optimizare pe care omologii lor clasici nu le pot aborda. Această cercetare a început în 2016 la fabrica Infineon din Villach pentru a combina descoperirile științifice cu tehnologiile cuantice la scară industrială. Știind cum să industrializeze și să combine materiale și tehnologii noi, Infineon oferă o platformă tehnologică avansată pentru captări personalizate care sunt previzibile, repetabile și fiabile. Pe baza acestei platforme, Infineon deschide calea spre mii de qubiți, lucrând cu partenerii la integrarea electronicii de control criogenic și a opticii. Acest lucru va permite oamenilor de știință și companiilor să se concentreze asupra sarcinilor lor principale, să depășească limitele științei și cercetării și să creeze sisteme de calcul cuantic de succes și câștigătoare care vor permite industriei și mediului academic să rezolve probleme semnificative.

Mai multe informații sunt disponibile la www.infineon.com/trappedions și la https://www.infineon.com/quantumcomputing

Pentru mai multe informații, vizitați www.oxionics.com sau contactați media@oxionics.com

Infineon Technologies

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu