Osciloscoape de semnal mixt de la Rohde & Schwarz

Analiza semnalului, măsurare pe 4 canale și afișaj 1280 × 800.

by gabi

Osciloscopul RTB2K-COM4 de la Rohde & Schwarz integrează și utilizează „puterea a zece”: convertor A/C de 10-biți, memorie pentru 10 milioane de eșantioane și ecran tactil de 10,1 inch. Datorită acestor caracteristici și a celor 4 canale ale osciloscopului, acesta este un instrument perfect pentru depanarea dispozitivelor embedded (adică circuite integrate, specializate), pentru utilizare în laboratoarele universitare, companiile de producție și departamentele de service.

Cel mai mare afișaj din această clasă de instrumente, cu o rezoluție de 1280 × 800 permite operarea confortabilă și intuitivă a osciloscopului (într-o manieră asemănătoare unui telefon inteligent). Permite navigarea rapidă între opțiunile de meniu, mărirea/micșorarea oscilogramei afișate și deplasarea secțiunii observate etc.

Acest osciloscop cu 4 canale are o lățime de bandă de 300MHz și o memorie de 10MSa (disponibilă pentru fiecare canal). În modul intercalat, memoria disponibilă ajunge până la 20 MSa. Această capacitate mare permite înregistrarea unor secvențe de semnal mai lungi și o analiză mai precisă. Bineînțeles, acest lucru este ajutat și de convertorul încorporat pe 10-biți, datorită căruia forma de undă analizată este reprodusă cu acuratețe și include detalii importante care nu ar fi perceptibile cu un echipament de calitate inferioară.

Osciloscop pentru semnale mixte: RTB2K-COM4.

RTB2K-COM4 nu este doar un osciloscop. Dispozitivul include un analizor de stări logice, protocoale de comunicații, generator de forme de undă și voltmetru digital. Modurile de lucru speciale sunt destinate analizei spectrului de frecvențe, testării echipamentelor şi înregistrării unui mare volum de date. Software-ul osciloscopului permite analizarea metodelor populare de transmitere a datelor: I2C, SPI, UART/RS-232/RS-422/RS-485, CAN/LIN. În plus, proiectanții Rohde & Schwarz au avut grijă să echipeze RTB2K-COM4 cu o gamă largă de declanșatoare. Măsurarea poate fi declanșată, printre altele, de semnalul video, lățimea impulsului, starea, nivelul, frontul ascendent și descendent.

De asemenea, trebuie remarcat că osciloscopul este echipat cu interfețe de comunicație (Ethernet și USB), care permit transferul datelor achiziționate și operarea de la distanță.

Caracteristici
Tip osciloscop: semnale mixte
Număr canale: 4
Bandă: 300MHz
Frecvența de eșantionare: 1,25Gsps, 2,5Gsps intercalate
Lungime înregistrare în memorie: 160Mpts
Tip afișaj: ecran tactil, color, WXGA 10,1″
Moduri de declanșare: automat, normal, simplu
Baza de timp: 1n … 500s/dz
Tensiunea maximă de intrare: 300V
Rezoluție verticală: 10bit
Cuplaj de intrare: AC, DC, GND
Cuplaj de declanșare: AC, DC, low pass, high pass
Serie producător: RTB2000
Timp de creștere: ≤1,15ns
Impedanță de intrare: 1MΩ/9pF
Sensibilitate de intrare: 1mV/dz … 5V/dz
Dimensiuni: 390 × 220 × 152mm
Rezoluție afișaj: 1280 × 800

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și