O nouă placă adaptoare – RAB3 – de la Rutronik System Solutions pentru aplicații radar de măsurare a distanței și de detectare a persoanelor

by gabi

Soluțiile fiabile pentru măsurarea distanței, precum și pentru detectarea persoanelor și a suprafețelor ocupă un rol esențial în aplicațiile IoT. În acest caz, există o cerere puternică pentru radare mai mici și cu putere mai mică. Cu RAB3, experții de la Rutronik System Solutions își extind familia de plăci prin adăugarea unei plăci adaptoare care să testeze utilizarea unui modul complet integrat, precum și posibilitatea unei dezvoltări distincte. Prin accelerarea fazei de pre-dezvoltare și reducerea costurilor, RAB3 ajută la lansarea mai rapidă pe piață a aplicațiilor bazate pe radare.

Aplicațiile IoT de control au devenit o tendință și, odată cu aceasta, a crescut cererea de dispozitive de detecție pentru colectarea de informații. În acest caz, detecția radar este foarte robustă și stabilă în ceea ce privește condițiile externe, cum ar fi schimbările de temperatură și lumina ambientală.

RAB3 dispune de componente de înaltă performanță. Micromodulul cu senzor inteligent Nisshinbo de 60GHz oferă o soluție de măsurare fără contact și foarte precisă. Detecția radar la 60GHz este o soluție de măsurare fără contact și de mare precizie. Acest lucru este benefic pentru realizarea de aplicații de măsurare a distanței sau de numărare a persoanelor cu ajutorul senzorului de detectare a distanței, unghiului și stării care utilizează unde milimetrice în banda de 60GHz. Cu senzorul de radar XENSIV™ de 60GHz de la Infineon, un circuit integrat radar discret completează cea mai recentă tehnologie radar oferită cu RAB3 pentru a funcționa în aplicația voastră. Datorită dimensiunii sale compacte și consumului redus de putere, acest senzor radar de 60GHz este prevăzut cu o antenă de emisie și trei antene de recepție. Antena în formă de L poate fi utilizată pentru măsurători cu matrice de antene, măsurători unghiulare orizontale și verticale. Acest lucru permite o detecție radar avansată.

Datorită interfeței Arduino, RAB3 este ușor de combinat cu toate celelalte plăci de bază și plăci adaptoare de la Rutronik System Solutions. Conceptul modular deschide diverse abordări de dezvoltare pe care le puteți implementa rapid, economic și simplu, dar într-un mod sofisticat din punct de vedere tehnic. Prin combinarea RAB3 cu placa de bază RDK3, este posibil să se implementeze atât detecția, fără a ridica probleme de confidențialitate și, de asemenea, în medii slab iluminate și întunecate, cât și o utilizare zonală prin Bluetooth® Low Energy, ceea ce este suficient pentru anumite aplicații, cum ar fi detectarea persoanelor și detectarea prezenței în fabrici, săli de conferințe și expoziții, centre comerciale sau altele similare. De asemenea, este posibilă, de exemplu, conectarea la placa adaptoare Text To Speech, care se bazează pe principalele componente hardware și software de la Epson. Această a doua placă adaptoare permite, apoi, utilizarea ieșirii vocale pentru a comunica prezența unui număr maxim de persoane într-o cameră sau într-o sală. Cu ajutorul plăcii adaptoare Text To Speech se poate realiza o ieșire vocală pentru un număr de până la 12 limbi.

Informații suplimentare despre placa adaptoare RAB3 și exemplul de aplicație de la Rutronik System Solutions sunt disponibile la www.rutronik.com.

Rutronik

S-ar putea să vă placă și