Noutăţi

by donpedro

O nouă breşă de securitate
Pe 26 aprilie Microsoft a emis un nou avertisment (MS02-021) privind o breşă de securitate ce îi priveşte pe toţi cei care folosesc Microsoft Word drept editorul de mail default în Microsoft Outlook 2000 şi 2002. Utilizatorii care folosesc această aplicaţie pentru a putea edita mesaje în formatele Rich-Text sau HTML sunt vulnerabili în faţa unor eventuale atacuri.
Simpla citire a unui mesaj nu implică nici un fel de risc, însă, apăsarea fie a butonului de reply fie a celui de forward poate constitui un risc. Aceasta datorită incapacităţii Word-ului de a bloca scripturile cu potenţial de periculozitate. Pentru prevenire a fost lansat un patch pentru Outlook 2002, disponibil pentru download pe site-ul Microsoft. O altă metodă este renunţarea la Word, ca default mail editor. Acest lucru se realizează din meniul Tools > Options > Mail Format.
Cei care folosesc Office XP Service Pack 1 nu au această breşă.

Lupta dintre browsere se va da în trei
După mai mult de patru ani de aşteptare, noul Mozilla este pe cale să apară. Browser-ul, a cărui dezvoltare se bazează pe variantele anterioare Netscape va rula atât pe Windows cât şi pe Mac sau Linux, şi mai mult va fi open-source, orice cunoscător putând să îi aducă propriile îmbunătăţiri. Şi cel mai important, va fi gratis!
Un preview la ceea ce va fi lansat a fost deja anunţat drept Release Candidate 1 (RC 1). Acesta, ca şi Netscape va putea să administreze conturi de email, atât POP3 cât şi IMAP. Din testele efectuate, se pare că acesta funcţionează la fel de rapid ca şi Internet Explorer 6 şi mai rapid decât Netscape 6.2.2. Timpul de pornire este de asemenea foarte bun (similar unui IE6 rulând pe platforma Windows XP). Rămâne de văzut dacă intenţiile bune se vor confirma, însă realizatorii promit că noul browser va fi gratuit, fără să fie integrat într-un sistem de operare, fără să afişeze bannere sau icoane ale diferitelor servicii online.
Dezavantajul major, în afara celor câteva bug-uri încă existente, este lipsa unui suport tehnic adecvat, un capitol la care toate programele gratis, open-source suferă.
La o primă vedere, Mozilla pare un competitor serios pentru Netscape şi chiar pentru Internet Explorer, însă până la lansarea sa mai sunt multe de făcut. Rămâne de văzut atunci ce replică vor da mai titraţii săi adversari.

bogdan.nita@eAlliance.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu