Noul standard de dezvoltare SiBRAIN MCU de la MIKROE este un deschizător de drumuri pentru proiectarea sistemelor embedded

by donpedro

MikroElektronika (MIKROE), compania specializată în soluții embedded și care reduce semnificativ timpul de dezvoltare prin furnizarea de produse hardware și software inovatoare bazate pe standarde dovedite, a lansat SiBRAIN, un standard pentru plăcile de dezvoltare ‘add-on’ care facilitează instalarea și înlocuirea facilă a unui microcontroler (MCU) pe o placă de dezvoltare echipată cu soclul SiBRAIN. Această soluție permite proiectanților de sisteme embedded să încerce diferite microcontrolere într-un sistem prototip fără a fi nevoiți să investească în hardware costisitor sau să învețe instrumente noi. În prezent, plăcile SiBRAIN sunt disponibile pentru a suporta microcontrolere de la producători importanți, printre care Microchip, STMicroelectronics, NXP și Texas Instruments, urmând ca în scurt timp să fie disponibile și altele.

SiBRAIN utilizează același concept “plug & play” care stă la baza gamei de produse MIKROE Click board. În funcție de tipul microcontrolerului, de numărul de pini al acestuia și de numărul de componente externe necesare, există diferite plăci add-on SiBRAIN. Fiecare placă este o unitate de sine stătătoare, permițând sistemului de dezvoltare să funcționeze la nivel logic, fără a fi nevoie să faciliteze cerințele specifice ale multor microcontrolere diferite. Astfel, proiectanții au mână liberă în alegerea microcontrolerului, indiferent de numărul de pini sau de compatibilitatea pinilor. Cel mai important, această abordare permite proiectanților să schimbe cu ușurință plăcile MCU SiBRAIN în timpul fazei de dezvoltare, fără a avea nevoie de hardware suplimentar.

Fiecare placă SiBRAIN este echipată cu doi conectori de tip mezanin de mare viteză cu 168 de pini (un conector tată și un conector mamă) cu pin-out standard SiBRAIN. Cardurile pot fi instalate cu ușurință pe orice placă de dezvoltare cu soclu SiBRAIN, iar designul inteligent elimină posibilitatea orientării și plasării incorecte. Deja, MIKROE oferă peste 100 de plăci SiBRAIN care acoperă cele mai populare microcontrolere cum ar fi STM32, PIC32, TIVA, MSP432, Kinetis și multe altele, cu noi plăci adăugate săptămânal.

Vizitați https://www.mikroe.com/mcu-cards/8th-generation pentru mai multe informații.

MikroElektronika

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu