Calea rapidă către viziunea inteligentă accelerată cu NPU

by donpedro

congatec – furnizor de top de tehnologie de calcul embedded la marginea rețelei – își extinde ecosistemul i.MX 8 cu un nou kit de start pentru aplicații inteligente de viziune embedded accelerate de AI. Bazat pe un Computer-on-Module SMARC cu procesor i.MX 8M Plus, punctul forte al kitului de pornire este utilizarea noii unități de procesare neuronală (NPU) de la NXP integrată în procesor. Oferind o performanță de până la 2,3 TOPS pentru inteligența artificială bazată pe învățare profundă, aceasta poate rula motoare de inferență și biblioteci precum Arm Neural Network (NN) și TensorFlow Lite. De asemenea, se integrează perfect cu software-ul de viziune embedded Basler pentru a oferi OEM-urilor o platformă de soluții gata de utilizat pentru dezvoltarea sistemelor de viziune embedded cu accelerare AI de ultimă generație. Aplicațiile tipice sunt foarte variate, de la terminalele automate de plată din comerțul cu amănuntul, până la siguranța clădirilor și de la sistemele de viziune din vehicule pentru navigație până la sistemele de supraveghere din autobuze. Cazurile de utilizare industrială includ HMI-uri cu identificare a utilizatorului bazate pe viziune și operarea mașinilor prin gesturi, precum și sisteme de robotică și de inspecție a calității industriale bazate pe viziune.

Suita de software pentru camere Basler – pylon – oferă un SDK unificat pentru BCON pentru camerele de viziune MIPI, USB3 și GigE și permite accesul la camere din codul sursă, GUI sau software de la terțe părți. Vizualizatorul pylon de înaltă performanță este perfect pentru evaluarea camerei. Datorită integrării în setul de pornire congatec i.MX 8M Plus pentru aplicații de viziune cu accelerare AI, inginerii au acces instantaneu la caracteristici importante de viziune artificială susținute de AI, cum ar fi declanșarea, captura de imagini individuale și opțiuni de configurare a camerei foarte diferențiate, plus acces ușor la algoritmi de inferență personalizați pe baza ecosistemului Arm NN și TensorFlow Lite.

Setul de caracteristici în detaliu

Noul kit de start pentru aplicațiile de viziune cu accelerare AI conține întregul ecosistem de care dezvoltatorii au nevoie pentru a începe imediat să proiecteze aplicații pe baza acestei platforme de ultimă generație, care oferă o integrare foarte eficientă a viziunii și a AI. În centrul kitului se află noul Computer-on-Module SMARC 2.1 conga-SMX8-Plus. Acesta dispune de 4 nuclee puternice Arm Cortex-A53, 1x controler Arm Cortex-M72 și NPU (NXP) pentru a accelera algoritmii de învățare profundă și este dotat cu răcire pasivă. Placa de bază de 3,5 inch conga-SMC1/SMARC-ARM conectează direct camera Basler dart daA4200-30mci BCON pentru MIPI de 13 MP cu un obiectiv F1.8 f4mm prin MIPI CSI-2.0, fără a fi nevoie de module convertoare suplimentare. Alături de MIPI CSI-2.0, sunt acceptate și camerele de viziune USB și GigE. În ceea ce privește software-ul, congatec oferă un card SD bootabil cu un boot loader preconfigurat, imagine Yocto OS, BSP-uri corespunzătoare și software de viziune embedded Basler optimizat pentru procesor, care permite instruirea imediată a inferențelor AI pe baza imaginilor și secvențelor video captate.

Informații suplimentare despre ecosistemul congatec pentru proiectele bazate pe i.MX 8 pot fi găsite la: https://www.congatec.com/imx8

congatec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu