Mouser Electronics aduce în lumina reflectoarelor sistemele de stocare a energiei verzi în contextul lansării noului sezon “Empowering Innovation Together”

by gabi

Mouser Electronics Inc. a dat startul unui nou sezon edificator al premiatei serii Empowering Innovation Together™ (EIT) despre stocarea energiei verzi, cu câteva zile înainte de Ziua Pământului 2023. Episodul de lansare s-a axat pe necesitatea, potențialul și viitorul sistemelor de stocare a energiei, precum și pe numeroasele lor componente și chimii de baterii.

În timp ce experții din industrie estimează că energia eoliană și solară furnizează în prezent 20% din energia generată în Statele Unite, sursele regenerabile nu reprezintă încă o sursă consistentă de energie și necesită sisteme de stocare a energiei pentru a pune la dispoziție energie la cerere. Seria EIT analizează tendințele în materie de captare vs. stocare a energiei și modul în care energia solară ajunge la baterii. De asemenea, evidențiază modul în care inginerii pot selecta componentele potrivite pentru proiectele lor în domeniul stocării durabile.

Totul se desfășoară în cadrul The Tech Between Us, popularul podcast al EIT, găzduit de directorul de conținut tehnic al Mouser, Raymond Yin. În primul dintre cele trei podcasturi legate de stocarea energiei verzi, Yin l-a primit pe Dr. Imre Gyuk, director de cercetare în domeniul stocării energiei, Departamentul de Energie al SUA, pentru o conversație informativă despre importanța globală a captării și stocării energiei regenerabile pentru a asigura un sistem de rețea conectat cu energie electrică sustenabilă pe termen lung. Discuția a fost oportună, deoarece Ziua Pământului din acest an (sâmbătă, 22 aprilie) s-a axat pe tema “Investiți în planeta noastră” și a analizat ce au făcut companiile pentru a promova inițiativele de sustenabilitate.

Episodul a început cu o introducere în tehnologia care stă la baza sistemelor de stocare a energiei verzi și a evidențiat atât alternativele actuale și viitoare la litiu-ion, cât și evoluțiile tehnice recente pentru sectoarele energiei verzi. Începutul seriei a detaliat tranziția către energia regenerabilă și a evidențiat creșterea energiei solare, discutând despre livrarea de energie. Un sistem eficient necesită o sursă, un sistem de stocare și linii de transmisie pentru a fi cu adevărat de succes. Înțelegând provocările asociate cu implementarea soluțiilor de stocare provizorie a energiei în proiecte practice, inginerii pot obține informații neprețuite despre soluțiile regenerabile.

Printre co-sponsorii episodului se numără producătorii Analog Devices, Infineon, Littelfuse, onsemi, Panasonic, Phoenix Contact, TE Connectivity și Vishay. Programul EIT al Mouser continuă să ofere o varietate de conținut exclusiv pentru a completa conversația din cadrul emisiunii The Tech Between Us. Cu două articole, un studiu de caz, un infografic și videoclipuri care evidențiază ceea ce face comunitatea de design în domeniul sistemelor de stocare a energiei verzi, programul oferă informații importante despre energia regenerabilă și sistemele de stocare, precum și despre impactul potențial al acestora la scară globală.

După sistemele de energie verde, programul Mouser va explora în continuare terapeutica digitală, senzorii de mediu, Wi-Fi 7 și viziunea artificială industrială. Programul va evidenția dezvoltările tehnice necesare pentru a ține pasul cu lumea în evoluție, precum și diverse produse noi de pe piață. Înființat în 2015, programul Empowering Innovation Together al Mouser este unul dintre cele mai recunoscute programe de componente electronice din industrie. Pentru a afla mai multe, vizitați https://eu.mouser.com/empowering-innovation/green-energy-storage-systems/.

Mouser Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu