Acid sau alcalin? Click – iată răspunsul potrivit, de la MIKROE

Uitați-vă după soclul mikroBUS™ pe plăcile de dezvoltare de la Microchip, NXP, Infineon, STM, Renesas, Toshiba ...

by gabi

MikroElektronika (MIKROE), a lansat pH 2 Click o placă add-on compactă utilizată pentru a determina alcalinitatea sau aciditatea unei probe. Această placă măsoară activitatea ionilor de hidrogen și produce un potențial electric/tensiune, care poate fi prelucrat ulterior în formă analogică sau digitală.

pH 2 Click dispune de MCP607, un amplificator operațional de curent cu polarizare joasă de la Microchip, care face o deplasare de nivel și o compensare de impedanță mare la intrare într-un circuit pH-electrod cu o singură sursă de alimentare. În plus față de semnalizarea prin LED, care este controlată de utilizator, este posibilă și compensarea temperaturii prin conectarea unui termometru suplimentar la placă.

Plăcile Click™ permit proiectanților de sisteme integrate să încerce multe funcții periferice diferite, economisind luni de timp de dezvoltare și investiții semnificative în hardware. Multe companii de microcontrolere de top, inclusiv Microchip, NXP, Infineon, Dialog, STM, Analog Devices, Renesas și Toshiba, includ acum soclul mikroBUS™ – care acceptă toate plăcile Click – pe plăcile lor de dezvoltare, iar până în prezent, MIKROE a lansat peste 1300 de plăci Click.

pH 2 Click este susținut de o bibliotecă compatibilă mikroSDK, care include funcții menite să simplifice dezvoltarea de software. Click board™ este livrată ca produs complet testat, gata de a fi utilizat pe un sistem echipat cu soclu mikroBUS™.

MikroElektronika

S-ar putea să vă placă și