Noile module SCXI asigură măsurători de rezistenţe pentru un mare număr de canale

by donpedro

Cele mai recente produse din gama de dispozitive de condiţionare a semnalelor de la National Instruments permit folosirea platformei SCXI pentru a efectua măsurători precise de rezistenţe, pentru un număr ridicat de canale. Modulul generator de curent de excitaţie SCXI-1581 extinde funcţionalitatea de măsurători a sistemelor de achiziţie de date din seria E ale firmei cu sediul în Austin, statul Texas.

Modulul 1581 oferă 32 de canale de curenţi de excitaţie de 100 µA (microamperi) pentru măsurători rezistive de precizie, cu un număr mare de canale, cum ar fi cele efectuate cu traductoare rezistive de temperatură (RTD-uri). Modulul de excitaţie SCXI-1581 este ideal pentru măsurători de temperatură cu RTD-uri într-o gamă largă de aplicaţii, de la cercetare şi proiectare şi până la verificările în linia de producţie.
Modulul asigură o precizie de 0.05% pentru fiecare din sursele de curent, iar stabilitatea în timp este foarte bună – deriva cu temperatura nu depăşeşte 5 ppm/ grad Celsius. Sunt disponibile mai multe opţiuni de conectare, respectiv terminale cu şuruburi, conector BNC sau conectarea cu pini lipiţi.
Modulul SCXI-1581 extinde funcţionalitatea modulului de intrare cu 32 de canale analogice SCXI-1102, care acum poate efectua şi măsurători de temperatură de precizie pe două, trei sau patru fire, folosind traductoare rezistive de temperatură sau termistoare.
Modulul pentru măsurători rezistive SCXI-1581 se livrează împreună cu driverul software NI-DAQ 6.9.1. Acesta este nu doar un simplu driver, ci o puternică interfaţă de programare a aplicaţiilor, care poate fi folosită cu numeroase medii de dezvoltare şi limbaje programare. Astfel, NI-DAQ 6.9.1 rulează sub diferite platforme de magistrale de computere, ce PCI, PXI/ CompactPCI, PCMCIA, USB, IEEE 1394, şi desigur ISA. Prin intermediul driverelor şi utilitarelor NI-DAQ 6. 9.1, modulul SCXI-1581 se poate integra fără probleme cu pachetele software de aplicaţii de la National ce sunt folosite pe scară largă, precum LabVIEW 6i şi Measurement Studio. De asemenea, se poate utiliza cu noul utilitar de înregistrare a datelor VI Logger, un nou software de măsură şi achiziţie de date bazat pe configuraţii.
www.national.com

S-ar putea să vă placă și