Noii conectori EDAC Clipzin™ pentru Raspberry Pi® Pico sunt acum disponibili, în exclusivitate, la Farnell

Conectorii Clipzin™ pentru PCB oferă posibilitatea unică de conectare, semipermanentă, a unui PCB pe un alt PCB

by gabi

Farnell lansează noua gamă inovatoare de conectori Clipzin™ în calitate de distribuitor exclusiv. Fabricată de EDAC și proiectată de OpenLX SP Ltd, gama Clipzin™ vizează, pentru început, Raspberry Pi® Pico și PicoW, precum și modulele Arduino® Connect, urmând să fie disponibile și alte opțiuni.

Descris ca fiind ‘conectorul edge’ pentru generația IoT, Clipzin™ simplifică procesul de fabricație și facilitează modularizarea, încurajând sustenabilitatea grație ușurinței cu care se pot face actualizări în exploatare și posibilității de reutilizare. Dispozitivul permite clienților să creeze un singur model care poate fi personalizat pentru a asigura flexibilitate și să ofere diverse variante, reducând timpul de proiectare și necesitatea de a stoca mai multe versiuni.

Clipzin™ permite conectarea și deconectarea rapidă a modulelor de senzori, de comunicație și de calcul, cum ar fi noul Pico de la Raspberry Pi. Proiectat pentru a permite tranziția de la prototip la producție, o clemă de reținere asigură că modulele nu se vor desprinde după asamblare sau în service, dar permite ca PCB-urile să fie ușor de înlocuit ulterior, dacă este necesar. În consecință, este soluția ideală pentru dezvoltatori, oferind în același timp și securitatea necesară pentru producție.

Înainte de Clipzin™, modulele, precum PicoW, necesitau ca utilizatorii să lipească conectori THT pe PicoW, precum și să monteze un conector pe PCB-ul lor. Clipzin™ necesită doar un conector SMT pentru a fi montat pe un PCB, îmbunătățind considerabil eficiența producției.

Principalele avantaje ale conectorilor EDAC Clipzin™ pentru PCB includ:

  • 20 de căi disponibile la lansare, urmând ca în curând să fie disponibile cele cu 6, 8 și 17 căi.
  • Posibilitatea de a conecta semipermanent un PCB la un altul.
  • Asamblare rapidă, fără scule, doar printr-un “clic” valid, de confirmare.
  • Adecvat pentru montare SMT, îmbunătățind semnificativ eficiența producției.
  • Necesită montarea conectorului doar pe o singură față a PCB-ului
  • Placare cu aur pentru fiabilitate

Romain Soreau, Head of Single Board Computing la Farnell, a declarat: “Clipzin™ este un conector cu adevărat inovator pentru Raspberry PI Pico. Acesta oferă o modalitate nouă, fără lipire, de a monta Raspberry Pi Pico pe un alt PCB, ceea ce permite înlocuirea între modelele Pico. Suntem încântați să fim distribuitorul exclusiv al acestui nou produs, care susține și mai mult angajamentul nostru pe termen lung față de Raspberry Pi și portofoliul nostru extins de produse și accesorii ale acestora.”

Chrissy Cooper, Sales Director la EDAC Europe, a declarat: “Colaborăm îndeaproape cu Farnell de mulți ani și am creat un parteneriat de lucru solid. Această perioadă inițială de exclusivitate pentru lansarea Clipzin™ este încă o dovadă a angajamentului nostru reciproc pentru succesul clienților noștri.”

Dr. Andrew Robinson, Engineering Director la OpenLX SP Ltd., a adăugat: Cu PiFace™ și CodeBug™, avem o istorie solidă în ceea ce privește lansarea pe piață a unor produse inovatoare împreună cu Farnell. Combinat cu anii de experiență ai EDAC, este un parteneriat fantastic pentru a dezvolta un nou conector care facilitează utilizarea și reutilizarea de către clienți a gamei tot mai mari de module, cum ar fi Raspberry Pi® PicoW. Clipzin™ valorifică eficiența procesului de fabricație SMT, față de costul și complexitatea asamblării THT a soluțiilor existente de conectare.”

Noii conectori Clipzin™ pentru PCB de la EDAC, OpenLX SP Ltd. sunt acum disponibili din stoc la Farnell în EMEA și la element14 în APAC.

Farnell element14 | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și