Noi caracteristici pentru popularul instrument Scheme-it

by donpedro

În 2011, Digi-Key a introdus Scheme-it, un instrument gratuit, bazat pe cloud, pentru proiectarea și partajarea schemelor și diagramelor de circuite electronice. Progresând rapid în cei 11 ani, acesta este disponibil acum pentru utilizatorii din întreaga lume, oferind o varietate de caracteristici noi, inclusiv o integrare a simbolurilor cu Ultra Librarian, un editor de simboluri personalizate îmbunătățit, noi simboluri grafice pentru plăcile de dezvoltare și posibilitatea de a adăuga formule matematice la schemele electronice.

Sistemul de integrare a simbolurilor Ultra Librarian include aproximativ 2 milioane de simboluri schematice din catalogul de produse Digi-Key, care sunt verificate de Ultra Librarian. Aceasta înseamnă că instrumentul include o bibliotecă de simboluri electronice cuprinzătoare și un catalog de componente cu și mai multe informații despre piese și pini, permițând o gamă largă de proiecte de circuite.

Symbol Editor 2.0 este un editor de simboluri personalizate care permite utilizatorilor să creeze noi simboluri care nu sunt incluse în prezent în Scheme-it, inclusiv suport pentru imagini și forme personalizate și adăugarea de pini de conectare la imaginile încărcate de utilizator, oferind modalități infinite de personalizare a proiectelor. Notațiile matematice, bazate pe LaTeX, pot fi adăugate din meniul barei de instrumente și includ o previzualizare instantanee a limbajului de marcare, permițând utilizatorilor să formateze și să insereze în mod corespunzător formulele și calculele matematice direct pe scheme.

Simbolurile grafice permit utilizatorilor să-și îmbunătățească un proiect cu imagini detaliate și atractive din punct de vedere vizual, care reprezintă un produs fizic. Scheme-it are acum un filtru ce permite utilizatorilor să găsească cu ușurință produsele din catalogul Digi-Key care au un simbol grafic disponibil, cum ar fi produsele populare de la Arduino, Raspberry Pi, Adafruit, SparkFun, Microchip, STMicro și multe altele.

 Cody Walseth 

În Scheme-it, utilizatorii pot crea o listă de materiale (BOM) și pot achiziționa componentele utilizate în proiectele lor, precum și să partajeze proiecte cu alții și să exporte în formatele native de proiectare electronică KiCAD sau să exporte în alte formate de fișiere utilizate în mod obișnuit, inclusiv .PNG, .SVG și .PDF. Schemele create în Scheme-it pot fi, de asemenea, partajate prin URL sau în mod public, dacă se dorește și pot fi căutate în pagina de start a Scheme-it, ceea ce permite schimbul de idei și continuarea inovării. O secțiune dedicată pe TechForum al Digi-Key este, de asemenea, disponibilă pentru ca utilizatorii Scheme-it să pună întrebări, să comenteze și să împărtășească idei despre acest instrument.

Aceste noi caracteristici măresc semnificativ numărul de simboluri specifice pieselor disponibile în Scheme-it și simplifică foarte mult etapa de elaborare a ideilor unui proiect, permițând inginerilor, studenților și profesorilor din întreaga lume să își dezvolte mai ușor și mai precis primele concepte de proiectare și scheme, păstrând în același timp toate informațiile pentru a exporta sau comanda cu ușurință componentele proiectului.

Scheme-it va ajuta următoarea generație de inovatori și creatori să dea viață ideilor de proiectare într-o fracțiune de timp. Începeți să utilizați sau explorați noile caracteristici ale instrumentului Scheme-it de la Digi-Key accesând: www.digikey.com/schemeit/home/.

Autor: Cody Walseth, ‘Digital product owner’ la Digi-Key Electronics.

Digi-Key Electronics este un lider constant și inovator în industria serviciilor de înaltă calitate pentru distribuția de componente electronice și produse de automatizare la nivel mondial, oferind peste 10,5 milioane de componente de la peste 2.200 de producători de marcă de calitate.

Digi-Key Electronics   |   https://www.digikey.ro

DK_Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu