MicroTCA – optimizator al costului sistemului

by donpedro

Pforzheim/Germania. Mare sau rapid? Acestei întrebări, adevăraţii câştigători din mediile industriale moderne i-au răspuns în favoarea vitezei. De exemplu AdvancedTCA, descris ca “puternic şi în acelaşi timp foarte rapid”, serveşte în aplicaţii costisitoare identificate în special în zona telecomunicaţiilor. Comparativ cu aceasta MicroTCA începe să dezvolte sarcini mai puţin extinse, dar cu viteze de transfer comparabil de mari. Stilul său compact, structura flexibil-modulară şi preţul rezonabil al sistemului complet fac din acesta un dispozitiv competitiv. ELMA a oferit suport acestui segment de piaţă chiar de la început. Specialiştii în platforme de sistem de la Pforzheim/Germania oferă partenerilor şi avantajul controlului factorului de formă şi testare de carduri.
În ceea ce priveşte industria sistemelor de calcul, perioadele de existenţă ale noilor standarde sunt din ce în ce mai mici. După cum aceste standarde noi (adesea) oferă avantaje convingătoare comparativ cu cele mai vechi, inginerii proiectanţi se gândesc la implementarea imediată. Există însă constrângeri economice împotriva acestui lucru. Costurile de dezvoltare trebuie să se amortizeze într-un timp mult mai scurt şi pentru cantităţi mai mici: conform unui studiu, astăzi aproape 80% din cardurile plug-in din aplicaţii de telecomunicaţii sunt sisteme patentate care nu pot fi utilizate universal, ci sunt destinate unor sarcini specifice. De aceea, datorită gamei foarte variate de produse, dezvoltarea de plăci riscă să devină un joc economic la noroc pentru multe companii. Standardul deschis PICMG MicroTCA poate fi o cale de ieşire din acest impas. El permite dezvoltarea universală de aplicaţii rapide de mare potenţial, dar care nu se bazează, sau nu se bazează imediat pe cantităţi mari.
MicroTCA completează şi extinde standardul PICMG 3.0 al ATCA. Pe lângă aplicaţiile de telecomunicaţii nu foarte complexe, această tehnologie urmăreşte şi aplicaţiile din afara acestui domeniu care sunt sensibile din punct de vedere al costului şi pe cele de dimensiuni mici. Pentru aceasta MicroTCA utilizează module AMC (Advanced Mezzanine Cards) ca elemente de bază, care sunt montate pe backplane fără suport de ghidare.
Separat de deja cunoscutul Cube, ELMA va oferi de asemenea şi sisteme pe 19″ în standard MicroTCA. Sistemele sunt realizate cu backplane-uri în tehnologie Dual-Star, conţinând două module redundante de putere, o arhitectură redundantă de ceas şi două ventilatoare pentru o răcire eficientă.

elma electronic românia
www.elma.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu