Micronas prezintă cel mai mic conector USB pentru căşti

by donpedro

Freiburg, Germania – Micronas prezintă cel mai mic conector USB pentru căşti din lume, atât de mic că poate fi ţinut în palmă. Poate fi introdus într-un conector USB şi integrează un sistem audio complet care permite producătorilor dezvoltarea unei mari varietăţi de noi căşti digitale şi scuteşte utilizatorii de restricţiile şi inconvenientele utilizării căştilor analogice convenţionale. Noile conectoare USB pentru căşti fac inutile plăcile de sunet analogice din calculatoare.
Printre aplicaţiile posibile se numără transmisii de voce de înaltă calitate bazate pe standarde ca Voice over IP, muzică de înaltă calitate şi aplicaţii voice recognition. Permite realizarea de căşti cu direct digital DSP şi integrarea Instant Messenger cu aplicaţiile vocale.
Noul conector USB pentru căşti oferă o înaltă funcţionalitate şi, în comparaţie cu căştile existente, o soluţie “user-friendly”. Are un canal vocal suplimentar pentru conectarea la o interfaţă USB şi nu necesită conectarea la placa de sunet, aflată deseori în locuri mai greu accesibile în calculator. Utilizatorii erau înainte nevoiţi să manipuleze mai dificil căştile analogice. Trebuiau mai întâi să localizeze interfaţa plăcii de sunet a calculatorului. Apoi, aplicaţia care folosea căştile trebuia configurată manual.
Principala caracteristică a noului conector USB pentru căşti este funcţionalitatea integrată pentru placa de sunet care permite conectarea directă la orice port USB disponibil al calculatorului. Mai mult, conectorul USB pentru căşti nu necesită un cablu suplimentar USB şi nici un “dongle” pentru interfaţarea cu PC-ul. Datorită arhitecturii non-breakable, PC-urile recunosc conectorul USB pentru căşti fără să fie necesară intervenţia utilizatorului. Următoarea generaţie de sisteme de operare pentru PC-uri va depinde de comunicarea vocală.
Casca USB se bazează pe familia de circuite integrate audio USB UAC355xB. Această soluţie one-chip înalt integrată include un microcontroler cu funcţionalitate pentru interfaţa USB şi o unitate DSP cu DAC şi ADC stereo. Dispozitivul este disponibil în capsula PQFN de numai 9 x 9 mm2 sau în capsula PMQFP cu 64 de pini.
Intrările şi ieşirile opţionale de uz general conectează UAC355xB către periferice ca butoane, tastaturi, LED-uri, etc. Pot fi controlate periferice mai complexe ca display-uri LCD prin I2C. Circuitele integrate din familia UAC355xB sunt disponibile acum. Costul materialelor pentru realizarea unui set de căşti USB complet este sub 10 USD.
www.micronas.com

S-ar putea să vă placă și