Micronas prezintă primul sistem inteligent pentru MP3 Hard Disc Player

by donpedro

Freiburg, Germania – La CeBIT 2002, Micronas a prezentat prima platformă a companiei pentru dezvolatarea de playere audio cu interfaţă MicrodriveTM IBM. ColumbusDRIVE de la Micronas are un buffer de memorie SDRAM şi un sistem de memory management care va mări timpul de funcţionare de trei sau patru ori în comparaţie cu player-ele audio cu baterii care citesc datele de pe un mediu rotativ şi completează astfel domeniul de aplicaţii oferite de Micronas ce suportă medii flash-based cum ar fi SD cards şi MMC.
Mediile de stocare rotitoare necesită mai multă putere în comparaţie cu cardurile de memorie flash-based. Pentru reducerea consumului de putere al sistemului, Micronas foloseşte un buffer de memorie SDRAM de 8 Mbyte pe platforma de dezvoltare ColumbusDRIVE. În câteva secunde, cantitatea de date acumulată este suficientă pentru câteva minute de funcţionare, datele fiind transmise de la IBM Microdrive către buffer. Harddisk-ul se opreşte automat odată ce transmisia de date este completă şi este din nou pornit atunci când spre buffer sunt transmise date noi. Ca funcţie de economisire a energiei, hard disk-ul disipă putere numai când acest lucru este necesar şi rămâne în modul stand by în restul timpului.
ColumbusDRIVE suportă funcţii pentru playback şi pentru înregistrarea de muzică de la surse analogice şi digitale. Semnalele de intrare analogice şi digitale sunt convertite în format MP3 şi salvate în buffer-ul SDRAM. Numai atunci când capacitatea memoriei SDRAM este epuizată este activat mediul mecanic de stocare. Astfel şi la înregistrare se consumă putere mică.
Interfeţele universale ale noii platforme de dezvoltare ColumbusDRIVE permit şi conectarea altor medii de stocare, cum ar fi CompactFlash cards.
ColumbusDRIVE extinde platforma de la Micronas pentru proiectarea de playere MP3. Cu un un procesor ZenonTM bazat pe nucleul ARM7®TDMI şi pe familia de codec-uri audio MASF, Micronas permite producătorilor de sisteme dezvoltarea de playere competitive bazate pe o singură platformă. Domeniul de folosire se extinde de la playere ieftine folosite doar pentru playback şi până la echipamente high-end care au funcţii de playback şi de înregistrare din surse analogice şi digitale. Alături de principalele formate audio ca MP3, WMA sau AAC, familia de platforme Columbus suportă de asemenea “common voice codecs”. Producătorii de sisteme pot acum să combine toate aceste facilităţi cu tot felul de flash-memory sau memorii mecanice.
Utilizatorii au nevoie doar de un mediu standard ARM pentru dezvoltarea cu ajutorul platformei ColumbusDRIVE. Nu sunt necesare alte instrumente speciale de la Micronas.
Platforma pentru aplicaţii ColumbusDRIVE este disponibilă acum la un preţ mai mic de 1.000USD.

www.micronas.com

S-ar putea să vă placă și