Micronas lansează un procesor video pentru aparate TV cu ecran plat

by donpedro

Cipul înalt integrat reduce cheltuielile de dezvoltare pentru noile aplicaţii TV

Micronas prezintă noul procesor video DPS 9450, special conceput pentru utilizarea în aparatele TV cu ecran plat (ecrane LCD şi cu plasmă). Cipul suportă ecrane cu rezoluţii de la VGA (640 x 480 pixeli) la WXGA (1365 x 768 pixeli). Acest cip suplimentează oferta Micronas de procesoare pentru tuburi CRT.
Micronas oferă astfel o soluţie completă pentru toate aplicaţiile audio şi video deoarece cipul se alătură familiei de procesoare de sunet MSP şi componentelor decodoare Digital Broadcast MD 9500. Micronas oferă astfel producătorilor de sisteme o soluţie tehnică ieftină şi oferă posibilitatea de reducere drastică a costurilor de dezvoltare. Astfel, software-ul dezvoltat pentru aparatele TV cu tub CRT poate fi folosit şi pentru aparatele cu ecran lat.
Micronas oferă acum funcţii de îmbunătăţire a imaginii care vor determina o calitate foarte bună a imaginii pe ecranele plate. Cipurile disponibile acum pe piaţă sunt optimizate pentru aplicaţii pentru PC şi pot fi folosite numai pentru un număr redus de aplicaţii pentru aparatele TV cu ecran plat.
Funcţiile de ameliorare a imaginii ale DSP 9450 includ atât tehnologii clasice folosite în televiziune, cât şi algoritmi noi caracteristici ecranelor LCD şi cu plasmă. Aceste noi proceduri includ Digital Color Transition Improvement, Luminance Transition Improvement, Dynamic Contrast Improvement, Adaptive Peaking, Black Level Expander, Brighteness Contrast Saturation Control, Chrominance Saturation şi TINT-Control.
Conform Micronas, piaţa aparatelor TV cu ecran plat va atinge 1.8 milioane de unităţi în acest an. Pentru anul 2005 se preconizează un număr de 7,8 milioane de aparate TV cu ecran plat.
Noul procesor video funcţionează cu tensiuni de alimentare de 1.8V şi 3.3V şi este livrat într-o capsulă P-MQFP cu 144 de pini. DPS 9450 va fi disponibil pe piaţă în primul trimestru al anului 2002. Producţia de masă este aşteptată în trimestrul al treilea al anului 2002. La volume mari, preţul DPS 9450 va fi de aproximativ 10 dolari.

www.micronas.com