Microchip lansează cardurile chipKIT™ compatibile Arduino™ cu suprafeţe de prototipare pentru aplicaţii bazate pe microcontrolere (MCU) pe 32 de biţi.

by donpedro

Platformele chipKIT cu suprafaţă de prototipare pentru PIC32 sunt bazate pe plăci de la Digilent, FUBAR Labs și Schmalz Haus; de asemenea, sunt disponibile microcontrolere PIC32 cu chipKIT USB Bootloader.

Microchip Technology Inc, un furnizor important de microcontrolere, soluţii de semnal mixt, analogice și Flash-IP, a anunțat extinderea platformei ecosistem chipKIT™ compatibilă Arduino™ cu noi instrumente dezvoltate împreună cu partenerii Digilent, FUBAR Labs (Fair Use Building and Research) și Schmalz Haus LLC. Aceste noi instrumente sunt bazate pe microcontrolerele (MCU) de la Microchip pe 32 de biți – PIC32 (MCU) uşor de utilizat, disponibile în capsule cu număr mic de pini SOIC sau SPDIP unelte care, anterior, erau dezvoltate pentru comunitatea Arduino mai frecvent în jurul microcontrolerelor pe 8-biţi. Acest lucru permite tuturor utilizatorilor – amatori,

studenți și profesioniști – să beneficieze pe de o parte de înalta performanţă oferită de PIC32 MCU, de memorie și periferice integrate, dar, în acelaşi timp, să poată utiliza suprafaţa de prototipare existentă pentru a dezvolta proiecte şi aplicaţii noi.
Platforma chipKIT DP32 de la Digilent dispune de Intrări/Ieşiri (I/O) de bază şi elemente de interfaţare şi extinde ecosistemul chipKIT la 32-biţi oferind în același timp o platformă de dezvoltare compatibilă Arduino, ieftină şi extrem de preţioasă tuturor utilizatorilor.

Mini cardul ChipKIT Fubarino™, creat în urma parteneriatului dintre FUBAR Labs și Schmalz Haus, oferă, de asemenea, o opțiune importantă pentru dezvoltare de aplicaţii compatibile Arduino pe baza microcontrolerelor pe 32 de biți PIC32, aplicaţii ce pot fi experimentate pe o mică suprafaţă de prototipare existentă pe placă.

Pentru acei utilizatori care doresc să proiecteze aplicații fără nevoia de a utiliza o placă de dezvoltare, Microchip produce dispozitive speciale bazate pe microcontrolerele PIC32 în capsule PDIP şi care conţin chipKIT USB Bootloader preprogramat. Concret, circuitul PIC32MX250F128B preprogramat este disponibil într-o capsulă de 28-pini. Caracteristicile avansate de pe acest microcontroler pe 32 de biți includ performanţă de

operare la 40MHz, 128KB Flash și 32KB memorie RAM, împreună cu periferice integrate pentru aplicaţii tactile, grafică, procesare audio, USB și aplicații avansate de control.

„Această platformă extinsă – chipKIT – continuă lunga istorie Microchip de furnizor de unelte și soluții cu adresare directă pasionaţilor de aplicaţii electronice, mediului academic, dar și inginerilor proiectanţi”, a declarat Derek Carlson, vicepreşedinte Microchip / departamentul Development Tools (Unelte de dezvoltare). “Aceste soluții noi, elimină cu siguranţă barierele din calea utilizatorilor în căutare de aplicaţii de nivel superior bazate pe Arduino.”

Prețuri și disponibilitate
ChipKIT Fubarino Mini (nr. ordine TCHIP011) de la FUBAR Labs și Schmalz Haus este disponibil în prezent la preţul de 19.95 USD/buc. Acesta poate fi cumpărat de la microchipDIRECT.
Placa ChipKIT DP32 de la Digilent (nr. ordine TDGL019) costă 23.99 USD/buc.. Aceasta este disponibilă pe microchipDIRECT, iar din luna iunie, şi pe site-ul e-Commerce de la Digilent.
PIC32MX250F128B pe 32-biți preprogramat cu USB Bootloader chipKIT este disponibil la preţul de 5.95 USD/buc., de asemenea de la microchipDIRECT.

Microchip Technology
www.microchip.com/get/4NG7

S-ar putea să vă placă și