Senzori fotoelectrici compacţi PA/PH18

by donpedro

Carlo Gavazzi lansează noua serie de senzori fotoelectrici compacți PA/PH18.
Acești senzori fotoelectrici au fost proiectați să evite detectările eronate cauzate de lumină sau de interferențele electromagnetice. Această caracteristică reduce timpul necesar mentenanței și în consecință crește timpul de disponibilitate al aplicației.

Gama de senzori PA/PH18 dezvoltată de echipa din Danemarca a companiei Carlo Gavazzi, este proiectată să minimizeze efectele luminii de fundal, acest lucru permițând creșterea preciziei de detectare, chiar și în cazul în care culoarea obiectelor se schimbă. Senzorii fotoelectrici PA/PH18 pot fi folosiți pentru o gamă largă de aplicații în: industria textilă, industria alimentară și a băuturilor, sau în aplicații de manevrare a materialelor etc. Această gamă de senzori fotoelectrici se remarcă prin design-ul compact, economisind astfel spațiul necesar montării, iar carcasa robustă din ABS oferă posibilități de curățare ușoară. Datorită posibilității de detectare de la distanțe mari, a vitezei mai mari de detecție și a LED-ului de diagnoză a stării senzorului, gama PA /PH18 oferă un raport excelent calitate/preț.

Acești senzori fotoelectrici sunt rezistenți la temperaturi și presiuni înalte, la agenți de curățare puternici, fiind recomandată utilizarea lor în cele mai dificile aplicații. Senzorul cilindric PA18 este disponibil cu conectare axială sau radială, iar PH18 este disponibil în versiune rectangulară. Atât PA18 cât și PH18 sunt disponibili în variantă cu reflexie difuză, cu unghi îngust sau larg de funcționare și reflexie difuză cu compensarea fundalului (mediului înconjurător de montare), retro-reflexiv, retro-reflexiv polarizat și cu fascicul penetrant.

Tehnologie înaltă

Un microprocesor încorporat asigură o filtrare și o detecție avansată asigurând soluții perfect adaptate cerințelor aplicațiilor. Deși dimensiunile seriei PA/PH18 sunt mici, senzorii sunt ușor de utilizat, înglobează o tehnologie avansată și nu fac compromisuri în ceea ce privește durata de utilizare și calitatea informațiilor furnizate. Design-ul optimizat al lentilelor cu formă asferică oferă un unghi mai mare de detectare și o distanță mai mare de sesizare.

Noi principii de suprimare a fundalului

Noii senzori fotoelectrici PA/PH18 au la bază un nou principiu de suprimare a fundalului care crește considerabil distanța de detectare (200 mm pentru obiecte albe și gri și 150 mm pentru obiecte negre) și precizia de detectare a celorlalte culori. Acești senzori folosesc tehnologia “Active Pixel Sensor” (APS) în care fiecare pixel reprezintă o poziție specifică, iar lumina reflectată va lovi matricea de pixeli în aceeași poziție. În acest fel, centrul de greutate al obiectului poate fi determinat indiferent de tipul de lumină. Prin folosirea acestei tehnologii, obiectele albe, gri și negre sunt detectate de la aceeași distanță.
În plus, față de senzorii bazați pe tehnologia CCD (Charge-Coupled Device), senzorii PA/PH18 sunt imuni la efectul de “înflorire” – nu lasă lumina difuzată pe alți pixeli să perturbe detecția.

Reglare ușoară

Reglarea sensibilității cu precizie și liniaritate și posibilitatea utilizării unui potențiometru manual, oferă un reglaj ușor al acestor senzori atât pentru sesizarea la distanțe mici cât și la distanțe mari. Potențiometrul poate fi lăsat în poziția de maximum, setare făcută din fabrică, sau sensibilitatea poate fi ajustată în funcție de condițiile și aplicațiile în care este folosit senzorul, permițând pentru versiunile retro reflexie și fascicul penetrant, detecția obiectelor semitransparente.

Imunitate ridicată

Senzorii fotoelectrici PA/PH18 au o imunitate ridicată la lumină și la perturbațiile electromagnetice. Mentenanța sistemului este redusă și astfel timpii de funcționare efectivi sunt crescuți. Microprocesorul integrat, folosește tehnici avansate de filtrare și detecție care elimină eficient deficiențele cauzate de sursele de lumină sau de interferențele electromagnetice. În plus, acest microprocesor scade considerabil timpii necesari detecției.

Instalare și mentenanță facilă

Senzorii fotoelectrici PA/PH18 sunt livrați împreună cu noile accesorii de montare ce facilitează o instalare rapidă și ușoară. Funcționarea senzorului este ușor de diagnosticat în funcție de starea celor două LED-uri care prezintă trei combinații posibile.

Ușor de curățat

Datorită acesoriilor de montare și a designului robust, curățarea devine mai eficientă și mai ușoară pentru noii senzori din gama PA/PH18. Gravarea laser a înlocuit etichetele de pe senzori, asigurându-se în acest mod că informația rămâne imprimată și după procesul de curățare.

Medii dificile de lucru

Senzorii PA/PH18 au fost proiectați pentru a fi utilizați în condiții de funcționare dificile. Senzorii fotoelectrici PA/PH18 respectă standardele ECOLAB şi au un grad de protecţie IP67 sau IP69K.

Caracteristici ale senzorilor fotoelectrici PA/PH18:
• Distanță de sesizare: de la 0 la 200 mm
• Tensiune alimentare: 10-30 Vcc
• Sensibilitate reglabilă
• 2 ieșiri – PNP sau NPN – NO, NC
• Două LED-uri indicatoare
• Protecții la scurt circuit, polarizare inversată și supratensiuni
• Temperatură de operare: -25 … +60°C
• Conectare electrică: cablu sau conector M12-4 pini
• Grad de protecție: IP67, IP69K
• Aprobări: ECOLAB, CE, cULus

>> Detalii complete: aici

ROM DEVICES SRL
Tel: 021-230.86.96; 021-230.86.68; 0371.471.449
Fax: 021-230.86.95
www.romdevices.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu