Microchip îşi extinde familia de MCU PIC® pe 8 biţi cu integrare analogică inteligentă

by donpedro

Microchip anunţă extinderea familiei sale de MCU de gamă medie pe 8 biţi PIC16F178X cu densităţi crescute de memorie flash, periferice inteligente analogice şi digitale precum convertoare analog/digitale pe 12 biţi pe cip, PWM-uri pe 16-biţi, convertoare digital/analogice pe 8 biţi şi 5 biţi, amplificatoare operaţionale şi comparatoare de mare viteză cu timp de răspuns de 50 ns, pe lângă periferice de interfaţare EUSART (inclusiv LIN), I2C™ şi SPI. PIC16F178X sunt primele microcontrolere PIC® ce implementează noul PSMC (Programmable Switch Mode Controller), care este un modulator avansat de lăţime de puls (PWM) pe 16 biţi cu operare la 64 MHz şi capabilităţi de înaltă performanţă. Această combinaţie de caracteristici permite eficienţă şi performanţe ridicate, combinat cu reducerea costurilor şi a spaţiului ocupat.
Noile MCU sunt caracterizate de asemenea de tehnologia XLP (eXtreme Low Power) pentru curenţi activi şi de aşteptare de numai 32 µA/MHz şi 50 nA, conducând la extinderea duratei de viaţă a bateriilor şi reducând consumul de curent în modul de aşteptare. Consumul energetic redus, în combinaţie cu integrarea avansată analogică şi digitală, fac din microcontrolere PIC16F178X soluţii ideale pentru aplicaţii cu LED-uri sau alte aplicaţii de iluminare, aplicaţii de management energetic, surse de tensiune digitale, control motoare şi aplicaţii de uz general.
MCU sunt disponibile în capsule de 28- şi 40-pini. Integrarea analogică inteligentă şi perifericele independente de miez, inclusiv PSMC, DAC, amplificatoare operaţionale, comparatoare de mare viteză şi ADC pe 12 biţi, permit bucle de control inteligent cu intervenţie CPU minimă.

MICROCHIP TECHNOLOGY
www.microchip.com/get/T2VS

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu