Microchip extinde ecosistemul chipKIT™ compatibil Arduino™ cu placa de dezvoltare Wi-Fi®, software-ul IoT cloud şi card pentru controlul motoarelor

by donpedro

Microchip anunţă extinderea ecosistemului chipKIT™ compatibil Arduino™ cu două noi instrumente de dezvoltare de la Digilent, Inc. şi software adecvat pentru embedded cloud.

Cardurile chipKIT WF32 de la Digilent minimizează necesitatea utilizatorilor de a cumpăra hardware sau carduri (shields) suplimentare prin integrarea microcontrolerului de 32-biţi PIC32MX695F512L de la Microchip, dispunând de Full Speed USB 2.0 Host/Device/OTG, module certificate MRF24WG0MA Wi-Fi®, o sursă de putere în comutaţie foarte eficientă construită în jurul convertorului DC-DC –

MCP16301 de la Microchip şi un card microSD – toate menţinând în acelaşi timp factorul de formă hardware compatibil Arduino. Cardurile pentru controlul motorului de la Digilent – chipKIT permit dezvoltarea de aplicaţii folosind o gamă variată de tipuri de motoare inclusiv servo-motoare, motoare pas-cu-pas şi motoare de curent continuu, permiţând în acelaşi timp proiectanţilor să profite de pinii I/O suplimentari existenţi pe multe plăci de dezvoltare chipKIT. Pinii I/O suplimentari oferă mai multă conectivitate şi mai multe opţiuni faţă de cardurile Arduino tradiţionale care dispun de un număr mai mic de pini.
Pe partea de software, este disponibilă soluţia embedded cloud software care permite proiectanţilor să creeze cu uşurinţă aplicaţii IoT “Internet of Things” pe baza cardurilor chipKIT WF32. În plus, Digilent permite dezvoltarea rapidă de aplicaţii HTTP server wireless prin intermediul unei aplicaţii cadru foarte cuprinzătoare ce suportă încărcarea de pagini statice de pe cardul microSD – chipKIT WF32 precum şi încărcarea de pagini Web generate dinamic.
Combinaţia card de bază chipKIT WF32 de la Digilent şi exemplul său de aplicaţie HTTP server oferă posibilitatea tuturor hobby-ştilor, studenţilor şi profesioniştilor de a adăuga, într-un mod rapid şi simplu, conectivitate wireless

proiectelor lor Arduino. Mai mult, această placă oferă inginerilor profesionişti atât o metodă rapidă de evaluare a proiectelor embedded Wi-Fi cât şi posibilitatea de creare de servicii embedded cloud computing utilizând Exosite. În plus, datorită faptului că toate plăcile de bază chipKIT, chipKIT WF32 se pot conecta la programatorul/depanatorul Microchip PICkit™ 3, acest lucru permite utilizatorilor să se folosească de avantajele oferite de compilatoarele profesionale Microchip: MPLAB® X IDE şi XC32 C şi C++.
Aplicaţiile de robotică sunt deosibit de populare printre pasionaţii de electronică, studenţi şi profesori, iar roboţii construiţi de aceştia utilizează tipuri de motoare care se potrivesc foarte bine la cardurile chipKIT Motor Control.
Microcontrolerele Microchip PIC32 permit un nivel ridicat de caracteristici şi capabilităţi integrate pe o singură placă, reducând costurile de dezvoltare şi complexitatea aplicaţiilor dezvoltate de pasionaţii de electronică.

Elemente cheie:
• Placa chipKIT WF32 integrează module Wi-Fi certificate de Microchip, microcontroler de 32-biţi PIC32 cu USB Full-Speed şi card microSD
• Cardurile Motor-control suportă motoare servo, pas-cu-pas şi motoare de curent continuu pentru aplicaţii de robotică sau alte proiecte
• Intrările I/O adiţionale oferă mai multă conectivitate
• Software-ul embedded cloud permite aplicaţii IoT (Internet of Things).

chipKIT WF32 (TDGL021) de la Digilent se vinde la preţul de $69.99, iar cardul chipKIT Motor Shield (TDGL020) la preţul de $29.95, ambele fiind disponibile în acest moment.

chipKIT WF32-compatibil cu embedded cloud computing include codul sursă şi informaţii quick-start ce pot fi descărcate acum din pagina web: www.microchip.com/get/LS3W. Exemplul de aplicaţie de la Digilent – HTTP server – poate fi de asemenea descărcat acum accesând pagina: www.microchip.com/get/1V8L.

Microchip Technology
www.microchip.com/get/2T2W

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu