Microchip a lansat familia de microcontrolere AVR® EB pentru a reduce zgomotul, vibrațiile și uzura sistemului în aplicațiile BLDC

Oferă o soluție mai mică, mai rentabilă și o eficiență crescută pentru un control sofisticat al formei de undă

by gabi

Pe măsură ce dispozitivele electronice evoluează, tot mai multe motoare sunt utilizate în piețele de consum, auto și industriale. Mulți proiectanți aleg motoare de curent continuu fără perii (BLDC) pentru a crește longevitatea dispozitivului și pentru a reduce zgomotul, vibrațiile și uzura (NVH). Anterior, obținerea acestor rezultate presupuneau algoritmi de control și forme de undă sofisticate, care nu se regăseau printre caracteristicile controlerelor ieftine. Microchip Technology a lansat familia sa de microcontrolere AVR® EB pentru a oferi o soluție care permite abordarea NVH și a eficienței într-o mare varietate de aplicații sensibile la costuri.

Microcontrolerele AVR EB pot ajusta viteza, sincronizarea și forma de undă – creând forme de undă sinusoidale și trapezoidale – pentru a îmbunătăți fluiditatea funcționării motoarelor, a reduce zgomotul și a crește eficiența la viteze mari. Aceste ajustări pot fi efectuate din mers, cu o latență aproape de zero, utilizând setul unic de periferice pe cip al microcontrolerelor AVR EB, care permit funcții multiple cu o programare minimă. Rezultatul este o reducere a complexității codului, un răspuns mai rapid la modificările condițiilor de funcționare și un cost total mai mic al listei de materiale (BOM), deoarece mai multe sarcini, cum ar fi citirea senzorilor de mediu și comunicația serială, pot fi efectuate independent de CPU.  În plus, factorul de formă redus al dispozitivelor (doar 3 mm × 3 mm) le permite să fie montate direct pe motor pentru o soluție de control compactă.

Caracteristicile cheie ale microcontrolerelor AVR EB includ:

  • Un nou Timer/Contor E (TCE) pe 16-biți cu patru canale de comparare pentru PWM (Pulse-Width Modulation) și WEX (Waveform Extension) pentru controlul lin al motorului BLDC
  • Un nou Timer/Contor F (TCF) pe 24-biți pentru generarea și sincronizarea flexibilă și precisă a frecvenței
  • O nouă interfață PDID (Programming and Debug Interface Disable) pentru securitate avansată a codului

Noile microcontrolere păstrează, de asemenea, ușurința în utilizare și în proiectare pentru care este cunoscută compania Microchip, permițând o lansare mai rapidă pe piață.

Unelte de dezvoltare

Familia de microcontrolere AVR EB este complet compatibilă cu ecosistemul de dezvoltare MPLAB® de la Microchip, fiind lansată împreună cu o nouă placă de dezvoltare Curiosity Nano pentru a sprijini prototiparea rapidă. Kitul de evaluare AVR16EB32 Curiosity Nano (EV73J36A) se conectează fără probleme la mediile de dezvoltare MPLAB X, Microchip Studio și la IAR Embedded Workbench. MPLAB Code Configurator (MCC) Melody – un instrument intuitiv de configurare grafică, bazat pe web – poate contribui, de asemenea, la reducerea timpului de dezvoltare.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu