Renesas lansează un nou grup de microcontrolere RA8 destinat soluțiilor de afișare grafică și aplicațiilor AI multimodale de voce/viziune

Dispozitivele Renesas bazate pe procesorul Arm® Cortex®-M85 oferă performanțe foarte ridicate, funcții grafice și securitate de ultimă oră pentru automatizarea clădirilor, aplicații pentru locuințe inteligente, aplicații pentru consum și medicale.

by gabi

Renesas Electronics Corporation a lansat grupul de microcontrolere RA8D1. Grupul RA8D1 este al doilea din seria RA8 de la Renesas, primele microcontrolere bazate pe procesorul Arm® Cortex®-M85. Microcontrolerele RA8D1 oferă o performanță revoluționară de peste 6,39 CoreMark/MHz, criteriul de referință CoreMark® al EEMBC care măsoară performanța microcontrolerelor și a unităților centrale de procesare utilizate în sistemele embedded, combinată cu o memorie amplă, funcții grafice și periferice optimizate pentru a răspunde diverselor soluții de afișare grafică și cerințelor de inteligență artificială multimodală de voce/viziune pentru o serie de aplicații din segmentele de piață de automatizare a clădirilor, electrocasnice, case inteligente, de consum și medicale.

Toate microcontrolerele din seria RA8 profită de performanțele ridicate ale procesorului Arm Cortex-M85 și de tehnologia Helium™ de la Arm, cu o extensie a setului de instrucțiuni vectoriale/SIMD care oferă o creștere de până la 4X a performanțelor pentru procesoarele de semnal digital (DSP) și implementările de învățare automată (ML) față de nucleul Cortex-M7. Această performanță suplimentară este ideală pentru procesare grafică și rețele neurale și poate elimina necesitatea unui accelerator hardware separat în unele aplicații. Acestea oferă, de asemenea, securitate avansată, inclusiv tehnologia Arm TrustZone®, Renesas Security IP (RSIP-E51A), Secure Boot cu FSBL (First Stage Bootloader) în memorie imuabilă, interfață Octal SPI cu DOTF (Decryption-on-the-fly) și extensie de securitate PACBTI (Pointer Authentication and Branch Target Identification).

Set de caracteristici optimizat pentru soluții de afișare grafică și AI pentru viziune/voce

Noile dispozitive RA8D1 includ un controler LCD grafic de înaltă rezoluție cu interfețe paralele RGB și MIPI-DSI pentru panouri de afișare LCD, un motor grafic 2D, o interfață de cameră pe 16-biți (CEU), mai multe interfețe de memorie externă pentru stocarea bufferului de cadre și a activelor grafice, precum și capsule cu 176 și 224 de pini. Acest set de caracteristici este combinat cu soluții software de interfață grafică cu utilizatorul de calitate profesională de la SEGGER emWin și Microsoft GUIX, complet integrate în pachetul software flexibil (FSP) Renesas. Renesas oferă, de asemenea, suport pentru biblioteca open-source Light and Versatile Graphics Library (LVGL) și o rețea solidă de parteneri din ecosistemul grafic și AI. Un kit de evaluare grafică complet cu ecran LCD și modul de cameră completează soluția și oferă o platformă de dezvoltare robustă pentru aplicații grafice, inclusiv HMI industriale, sonerii video, monitoare pentru pacienți, calculatoare grafice, panouri de securitate, panouri de afișare pentru imprimante și display-uri pentru aparate.

Caracteristici cheie ale microcontrolerelor din grupul RA8D1

  • Nucleu: Arm Cortex-M85 la 480 MHz cu Helium și TrustZone
  • Memorie: Memorie Flash integrată de 2MB/1MB și 1MB SRAM (inclusiv TCM, 512KB ECC protejat)
  • Periferice grafice: Controler grafic LCD care suportă rezoluții de până la WXGA (1280×800), interfețe paralele RGB și MIPI-DSI pentru afișaj extern LCD și/sau TFT, motor grafic puternic 2D, interfață pentru camera CEU pe 16 biți, interfață SDRAM externă pe 32 biți
  • Alte periferice: Ethernet, XSPI (Octal SPI) cu XIP și DOTF, SPI, I2C/I3C, SDHI, USBFS/HS, CAN-FD, SSI, 12bit ADC & DAC, comparatoare, senzor de temperatură, temporizatoare.
  • Securitate avansată: Algoritmi criptografici de ultimă generație, TrustZone, Secure Boot, stocare imuabilă, rezistență la manipulare cu protecție împotriva atacurilor DPA/SPA, depanare securizată, programare securizată din fabrică și suport pentru managementul ciclului de viață
  • Capsule: LQFP cu 176-pini, BGA cu 224-pini

Noul grup de microcontrolere RA8D1 este susținut de pachetul software flexibil (FSP) de la Renesas. FSP permite dezvoltarea mai rapidă a aplicațiilor prin furnizarea întregului software de infrastructură necesar, inclusiv mai multe RTOS, BSP, drivere periferice, middleware, conectivitate, rețele și stive de securitate, precum și software de referință pentru a construi soluții complexe de inteligență artificială, control al motoarelor și cloud. Acesta permite clienților să integreze propriul cod moștenit și alegerea RTOS cu FSP, oferind astfel o flexibilitate totală în dezvoltarea aplicațiilor. Utilizarea FSP va facilita migrarea proiectelor existente către noile dispozitive din seria RA8.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu