Maxim Integrated face echipă cu Xailient pentru a oferi cea mai rapidă aplicație IoT de detecție facială, cu cel mai mic consum de putere din lume

by donpedro

Maxim Integrated Products, Inc. (NASDAQ: MXIM) și Xailient Inc, o companie axată pe aplicații periferice de inteligență artificială (AI), au anunțat că microcontrolerul de rețea neuronală MAX78000 cu consum foarte redus de putere de la Maxim Integrated detectează și localizează fețele din imagini și videoclipuri utilizând rețeaua neuronală Detectum™, proprietatea Xailient. Rețeaua neuronală Xailient are nevoie de o putere de 250 de ori mai mică (doar 280 microJouli) în comparație cu soluțiile embedded convenționale, iar la 12 milisecunde (ms) per inferență, rețeaua funcționează în timp real și este mai rapidă decât cea mai eficientă soluție de detecție a feței disponibilă pentru aplicații la marginea rețelei.

Sistemele de inteligență artificială alimentate de la baterii pentru detecția feței, cum ar fi camerele de luat vederi de acasă, camerele de securitate inteligente de nivel industrial și soluțiile de vânzare cu amănuntul, necesită un consum redus de putere pentru a asigura o funcționare cât mai lungă între încărcări. În plus față de susținerea aplicațiilor autonome, microcontrolerul de la Maxim Integrated asociat cu rețeaua neuronală de la Xailient îmbunătățește eficiența energetică generală și durata de viață a bateriei în aplicațiile hibride edge/cloud, care utilizează un mod de “ascultare” cu consum redus de putere, în urma căruia sistemele mai complexe sunt trezite atunci când este detectată o față.

Rețeaua neuronală Detectum™ de la Xailient include tehnologii de focalizare, zoom și trezire vizuală pentru a detecta și localiza fețele din imagini și clipuri video la o viteză de 76 de ori mai mare decât soluțiile software convenționale, cu o precizie similară sau mai bună. În plus, rețeaua flexibilă poate fi extinsă la diverse aplicații, în afară de cele de recunoaștere facială, cum ar fi inventarierea și monitorizarea animalelor, ocuparea locurilor de parcare, nivelul stocurilor și altele.

Informații suplimentare

  • Pentru detalii despre microcontrolerul MAX78000 de la Maxim Integrated, vizitați https://maxim.click/MAX78000MCU.
  • Pentru detalii despre rețeaua neuronală Detectum de la Xailient, vizitați  https://www.xailient.com/
  • Urmăriți o demonstrație video a microcontrolerului MAX78000 de la Maxim Integrated asociat cu rețeaua neuronală Detectum, la adresa https://maxim.click/XailientVideo

Maxim Integrated

Pentru informații suplimentare, accesați acest link

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu