Matsushita (Panasonic) prezintă primul frigider HC (hydrocarbon) din Japonia

by donpedro

Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. a anunţat lansarea NR-C32EP, primul frigider de pe piaţa japoneză care foloseşte hydrocarbon refrigerant şi elimină astfel utilizarea CFC (chlorofluorocarbon), HFC (hydrofluorocarbon) şi HCFC (hydrochlorofluorocarbon). Noul model, NR-C32EP, va fi introdus pe piaţa japoneză pe 1 februarie 2002, la un preţ de ¥140,000. Este planificată o producţie lunară iniţială de 2.000 de unităţi.
Pentru micşorarea efectului de încălzire globală, Matsushita foloseşte cyclopentane pentru izolare încă din anul 1995. Cererea pentru frigidere care au un impact mai mic asupra încălzirii globale a crescut datorită standardelor COP 3* sau R134a privind HFC.
Realizarea NR-C32EP este rezultatul următoarelor trei noi tehnologii:
1. Sisteme de răcire foarte eficiente, funcţionarea cu mai puţine materiale de răcire. Această realizare este atribuită realizării unui acumulator compact şi optimizarea volumului de condensare.
2. Compresoare mai eficiente pentru manipularea hidrocarburilor de răcire. Compresoare pentru hidrocarburi de răcire au fost realizate recent pentru piaţa japoneză. Noul compresor de la Matsushita este cu 5% mai eficient faţă de modelele actuale de acelaşi tip.
3. Un încălzitor pentru decongelare radiant din sticlă cu dublu cilindru pentru hidrocarburile de răcire. Din motive de securitate sticla dublu cilindru este astfel folosită încât temperatura suprafeţei va fi sub 360°C, cu o sută de grade sub temperatura de aprindere a soluţiei de răcire. De asemenea, rezistenţa cilindrului la îndoire este aproape de trei ori mai mare decât cea a încălzitoarelor radiante convenţionale.
www.panasonic.co.jp/global/top

S-ar putea să vă placă și