Internetul în vacanţă

by donpedro

Odată cu venirea verii, Internetul îşi pierde din utilizatori. Traficul siteurilor până atunci bine cotate scade şi până şi cei mai dedicaţi webmasteri se gândesc la o pauză. Dar este departe de a fi o hibernare în aşteptarea toamnei. Şi cel mai bine ştiu asta site-urile de turism.

Pentru orice destinaţie aţi opta, găsirea celei mai bune oferte poate însemna drumuri obositoare între sediile agenţiilor de turism. Aşadar, mi-am propus pentru acest număr să vă prezint tot ceea ce trebuie să ştiţi pentru a putea face acest lucru comod, în faţa calculatorului. Şi mai exact, o trecere în revistă a celor mai vizitate şi mai complete siteuri ce găzduiesc ofertele agenţiilor de turism. Şi pentru că siteurile vizate vor fi în exclusivitate româneşti nu voi alege ca punct de plecare google.com ci trafic.ro. Şi mai exact secţiunea turism din acest site.

Pe primul loc în secţiune găsim www.romaniantourism.ro, partener ANAT, ANTREC, FIHR, FPT, OPTBR, RCB.

Ofertele sunt structurate pe cinci categorii: Litoral România, Litoral Străinătate, Circuite Turistice, Bilete de avion şi Munte România. Vă puteţi găsi sejururi în funcţie de destinaţie şi, mai mult, puteţi să vă rezervaţi online biletele dorite. Pe prima pagină găsiţi o listă de recomandări şi, pe lângă oferte ghiduri turistice, fotografii, adrese ale agenţiilor şi diverse ştiri de sezon. Un ghid al restaurantelor şi cluburilor din mai toate zonele ţării este de asemenea disponibil. Şi pentru a fi siguri că au cuprins absolut tot, realizatorii site-ului au creat şi o rubrică de anunţuri de locuri de muncă în turism, în mare parte sezoniere. Foarte uşor de folosit şi bine aşezat în pagină, romaniantourism.ro este o surpriză plăcută. Singurul lucru care mă face să caut mai departe este numărul nu foarte ridicat al ofertelor.

Ajung la locul doi (clasamentul trafic.ro) www.infoturism.ro. Aici găsesc de asemenea date despre agenţii de turism, complexuri hoteliere şi companii de transport. Îmi este uşor să caut în funcţie de numărul de stele sau destinaţie, iar oferta este extrem de bine pusă la punct. În plus, pe prima pagină pot vedea vremea la Bucureşti, Constanţa sau Braşov şi, pentru cei interesaţi un horoscop turistic. Ştiri găsesc şi aici, însă alături de ele un interesant editorial pe care vi-l recomand. Merită citit chiar dacă aveţi deja planurile de vacanţă stabilite până la ultimul detaliu.
www.eturism.ro este o altă opţiune. Aceeaşi echipă de la bestjobs.ro administrează şi acest site, bogat în oferte şi uşor de folosit. Deşi este necesar să vă înregistraţi prin completarea unor date personale, merită să o faceţi pentru a vă bucura de facilităţile oferite. Aveţi în plus opţiunea de a primi prin email ofertele noi, pe măsură ce apar. Iar dacă doriţi să discutaţi despre sejururi sau destinaţii, cu cei care tocmai s-au întors de acolo sau sunt pe cale de a pleca, forumul eturism este locul unde să o faceţi.
Trec mai departe la www.turisminfo.ro unde impresia grafică nu este la fel de bună că în celelalte cazuri. Nici structura site-ului nu este cea tradiţională. Însă aici puteţi găsi descrieri pe scurt ale celor mai importante staţiuni, şi, în principal, informaţii despre tot ceea ce vreţi să ştiţi, fie vize, paşapoarte ba chiar o hartă auto a României. Siteul nu se doreşte a fi o sumă de oferte ci un director de site-uri legate de turism. Astfel în secţiunea directoare sunt incluse adrese de siteuri diverse, de la cele ale unor pensiuni până la portaluri de hoteluri româneşti.
Deocamdată mă opresc aici. Ceea ce am găsit este suficient pentru a afla tot ce am nevoie pentru a-mi organiza vacanţa şi sper că şi dumneavoastră vă va fi la fel de folositor. Mai mult ca sigur există şi alte siteuri care mi-ar fi oferit mai multe date, dar în primele 10 din clasamentul vizitatorilor, doar cele patru sunt ceea ce căutam. Pentru cei dintre dumneavoastră care doresc să afle mai multe le recomand să caute cu Google sau să navigheze mai adânc în trafic.ro.
turisminfo.ro poate fi de asemenea un bun punct de start.

bogdan.nita@ealliance.ro

S-ar putea să vă placă și