INFO – Aplicaţii industriale – Noutăţi

by donpedro

Relee solid state de curent alternativ de medie putere pentru aplicaţii industriale: 1A c.a. / 220 V c.a.

Firma CLARE (USA) – producător şi furnizor mondial de relee solid state Opto Mos poate livra o nouă familie de relee semiconductoare, cu izolare optică, pentru curent alternativ. Familia include circuitele pentru 220 Vca CPC1965G (DIL 16) şi CPC1956Y (SIL 8) şi circuitele pentru 120 Vca CPC1945G (DIL 16) şi CPC1945Y (DIL 8).
Performanţele releelor sunt următoarele:

Aceste relee semiconductoare asigură soluţii economice şi robuste pentru curenţi până la 1A şi oferă varianta ideală pentru aplicaţii industriale în raport cu releele electromagnetice.
Având o tensiune de izolare intrare / ieşire de 3750 V şi suportând un curent nonrepetitiv de scurtcircuit de 10A, releele din familiile CPC1965 şi CPC1945 satisfac cerinţele diverselor aplicaţii precum: circuite de comandă a încălzirii, motoare de mici puteri, sarcini inductive medii, relee electromagnetice, contactoare.
În plus, aceste relee semiconductoare se evidenţiază prin asigurarea comutării la trecerea prin zero a tensiunii pe sarcină.

Avantajele releelor solid state CLARE:
dimensiuni reduse – DIL 16, SIL 8;
fără părţi în mişcare;
fiabilitate ridicată;
fără descărcare în arc;
tensiune de izolare intrare / ieşire foarte mare;
nu generează câmpuri electromagnetice perturbatoare;
sarcină continuă 1Aca;
durată de viaţă superioară;
preţuri raportate la alte relee din aceeaşi clasă – cu 30% mai reduse.

Despre firma CLARE
CLARE este o firmă americană, lider în proiectarea şi producţia de: circuite integrate hibride de mare tensiune, circuite ASIC’s, relee semiconductoare Opto Mos, circuite specializate pentru telecomunicaţii şi circuite integrate DAA. Circuitele firmei CLARE asigură interfaţa între semnalele electrice de nivel mare din procesele industriale şi semnale de nivel mic caracteristice elementelor electronice de procesare ale acestor semnale.
Cele mai importante companii mondiale specializate în comunicaţii de date, telecomunicaţii şi echipamente industriale se bazează pe componentele produse de firma CLARE.

Releu Static cu Optoizolare [SSR] PLA 140 L

Descriere
Releul PLA140L, proiectat şi produs de firma CLARE este un releu Solid-State cu tranzistor MOSFET pe ieşire şi are următoarele performanţe:
• un canal normal deschis [1A];
• tensiune de izolare intrare/ieşire 3750Vca;
• rezistenţă nominală a canalului 13 ohmi;
• curent comutat 200mA;
• tensiune maximă 400V;
• timp de comutaţie ON/OFF 1.5 / 0.25ms;
• curent nominal de comandă 5mA.
Caracteristici
capsulă DIP 6 pini;
putere de comandă redusă: TTL/CMOS;
nu are părţi în mişcare;
compatibil VDE, FCC;
asigură limitare de curent;
aprobări:UL, CSA, BSI;
opţiune SMD;
conectare sarcină în CA sau în CC.
Aplicaţii
Telecomunicaţii: comutatoare, circuite Tip/Ring, Hookswitch;
Instrumentaţie: multiplexoare, achiziţii de date, comutatoare electronice, module de intrări/ieşiri numerice izolate, echipamente de măsură;
Echipamente medicale;
Control industrial.
Datorită funcţiei de limitare a curentului, releul PLA140L este destinat aplicaţiilor din telecomunicaţii care necesită limitarea curentului pentru protecţia la eventualele scurtcircuite. În plus, tensiunea şi curentul relativ mari de lucru permit releului PLA140L să fie utilizat în echipamente de telecomunicaţii robuste utilizate în condiţii grele de lucru.
Firma CLARE produce o gamă largă de relee semiconductoare Opto Mos, cu 1 sau 2 contacte normal închise sau deschise, cu tensiuni între 50V şi 600V şi curenţi între 50mA şi 1A şi cu rezistenţa comutatorului cuprinsă între 8 ohmi şi 50 ohmi.

La adresa de e-mail Comat-Elth@xnet.ro puteţi cere mai multe informaţii tehnice şi de preţ cât şi mostre gratuite.