Infineon Technologies şi Sony pregătesc cardurile multiaplicaţie

by donpedro

Munchen, Germania / Tokyo, Japonia
Infineon Technologies şi Sony Corporation au anunţat că vor dezvolta în comun circuite integrate sigure pentru sisteme de carduri cu cipuri fără contact. Combinând tehnologia de la Sony, “FeliCa”, de carduri cu cipuri fără contact, bazată pe Type C, şi experienţa Infineon în privinţa cipurilor sigure pentru carduri, această colaborare va duce la îmbunătăţirea cardurilor cu cipuri fără contact, inclusiv carduri multiaplicaţie, terminale pentru carduri şi sisteme pentru infrastructură de administrare a datelor. Circuitele integrate dezvoltate în comun vor fi disponibile la sfârşitul anului 2002. Aceste circuite integrate vor fi cipuri cu interfaţă duală, care vor avea atât interfeţe cu contact cât şi interfeţe fără contact.

Cardurile combină autentificare şi identificare şi îndeplinesc cerinţele pentru autorizări rapide ale aplicaţiilor de acces, cum ar fi bilete electronice pentru transportul public, carduri de identificare guvernamentale sau pentru companii private şi carduri bancare. Cardurile vor permite tranzacţii sigure datorită caracteristicilor lor de criptare şi decriptare.
Infineon estimeză ca piaţa mondială de cipuri pentru carduri va ajunge la 4,5 miliarde de carduri în 2006, dintre acestea un sfert având la bază tehnologia fără contact. Conform companiei de prospectare a pieţei Gartner Dataquest, vânzările de cipuri pentru carduri vor fi de 1,8 miliarde de unităţi în anul 2000.
Astăzi sunt vândute mai mult de 25 de milioane de cipuri fără contact pentru carduri, bazate pe tehnologia “FeliCa” de la Sony. Aproximativ 11 milioane de cipuri fără contact pentru carduri, echipate astăzi cu on-card-memory, au fost vândute în Hong Kong pentru sisteme de transport public ca metrou, autobuz şi feriboat. Japan Railway East va folosi carduri “FeliCa” în aproximativ 400 de staţii din zona metropolitană a oraşului Tokyo, începând din această lună.

Avantajele cipurilor fără contact pentru carduri
Spre deosebire de cipurile cu contact pentru carduri, care necesită o interfaţă fizică pentru transferul de informaţii între card şi cititor, un cip fără contact pentru carduri conţine un modul special pentru transmisia de date “over-the-air”. Acest modul de transmisie constă într-un cip şi o antenă conţinute în card. Nu este necesară introducerea cardului în cititor.

www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și