Infineon Technologies oferă funcţionalitate informatică pentru automobile; sunt disponibile primele exemplare de controler telematic pe 32 de biţi

by donpedro

Infineon Technologies a anunţat că oferă primele exemplare de controler telematic dedicat pentru aplicaţii informatice. Microcontrolerul, denumit TC1920, este bazat pe procesorul unificat pe 32 de biţi TriCore™. TC1920 este prima soluţie de system-on-chip care combină funcţionalităţile unui microcontroler, ale unui procesor de semnal digital (sigital signal processor, DSP), periferice specific telematice şi un procesor pentru vorbire într-un singur cip. Nivelul său mare de integrare permite producătorilor de sisteme să dezvolte aplicaţii informatice ieftine pentru automobile, cum ar fi platforme de navigaţie şi radio internet, cât şi asistenţă de urgenţă şi sisteme multimedia. Bazat pe arhitectura pe 32 de biţi a TriCore Unified Processor de la Infineon, TC1920 combină funcţionalităţi RISC, CISC şi DSP. Sistemul telematic proiectat cu microcontrolerul TC1920 de la Infineon poate elimina una sau toate cele patru componente separate – un microcontroler pe 32 de biţi, un procesor de semnal digital, audio CODEC şi controler CAN – şi permite o reducere semnificativă a costului la nivel de sistem.
TC1920 oferă de asemenea toate interfeţele standard necesare pentru aplicaţii informatice. Interfeţele sale TwinCAN şi J1850 leagă sistemul informatic de reţeaua automobilului. Alte interfeţe, ca SSC/SPI, I2C, I2S, IrDA şi UARTs, permit legătura cu o varietate largă de aplicaţii mobile incluzând GSM/ GPRS, Bluetooth, and GPS, şi aplicaţii ca PDAs şi CDs/DVDs. Suplimentar, CODEC-ul audio de 14 biţi, cu două canale, de înaltă performanţă, permite recunoaşterea şi sinteza vorbirii fără componente suplimentare.

www.infineon.com