Iluminatul de urgență Eaton – o garanție a siguranței în caz de pană de curent

Corpurile de iluminat SafeLite și RoudTech

by gabi

Iluminatul de urgență este o parte indispensabilă a oricărui sistem de securitate. În momentul unei întreruperi bruște a alimentării cu energie electrică, care poate fi cauzată fie de o defecțiune tehnică în interiorul clădirii, fie de o pană generală de curent electric, iluminatul de urgență devine adesea singura sursă de lumină, garantând vizibilitatea și permițând funcționarea corectă a procedurilor care definesc comportamentul în acest tip de condiții.

O companie care a fost liderul incontestabil pe piața iluminatului de urgență timp de peste 100 de ani este Eaton Electric. Compania activează în acest sector din 1906, iar unul dintre primele sale produse a fost reprezentat de lămpile utilizate în minele de cărbune. Eaton se bazează pe soluții inovatoare, produse de calitate și un angajament pentru a construi sisteme de iluminat de urgență sigure și eficiente. Să aruncăm o privire mai atentă asupra produselor acestei companii renumite, disponibile în catalogul nostru.

Corpuri de iluminat RoundTech

Un corp de iluminat care poate rămâne aprins timp de 3 ore după o întrerupere a alimentării cu energie electrică.

Corpurile de iluminat de urgență sunt o componentă cheie a sistemelor de iluminat de urgență oferite de Eaton. Aceste dispozitive proiectate cu precizie, care fac parte din familia RoundTech, preiau controlul iluminatului atunci când curentul este întrerupt, oferind vizibilitate și siguranță deplină în zonele în care lipsa luminii este inacceptabilă. Aceste tipuri de corpuri de iluminat pot funcționa în două moduri – de rețea și de urgență. Acest lucru înseamnă că, zi de zi, pot funcționa ca niște lămpi obișnuite, dar în cazul unei pene de curent, elementele de iluminat cu semiconductori vor fi alimentate de la bateriile încorporate în modulul de alimentare. Capacitatea acestora este (în funcție de modelul de corp de iluminat) de 1,5Ah sau 3Ah, astfel încât corpul de iluminat poate continua să emită lumină timp de una sau trei ore. Realizate din policarbonat, produsele RoundTech au o luminozitate de 150lm sau 200lm, cu un consum de energie de 0,3W sau 1,1W. De asemenea, corpurile de iluminat sunt clasificate IP44 sau IP65 pentru utilizare în interior.

Corpuri de iluminat SafeLite

Corpul de iluminat se conectează la rețea și emite lumină de 60lm.

În catalogul de produse Eaton Electric, putem găsi și corpuri de iluminat din seria SafeLite, adaptate pentru a funcționa cu binecunoscutele pictograme care fac parte din semnalizarea de siguranță din interiorul fabricilor sau din clădirile din spațiul public. Aceste tipuri de lămpi sunt, de asemenea, adaptate la rețeaua electrică, caz în care emit 60lm de lumină. În cazul unei pene de curent, corpul de iluminat intră în modul de urgență, susținut de o baterie internă cu o capacitate de 0,8Ah, 1,7Ah sau 2Ah. În această stare, corpul de iluminat luminează la 150 sau 200lm, permițând o funcționare neîntreruptă timp de una până la trei ore. Aceste produse au fost create pentru utilizare în interior, iar clasa de protecție la pătrundere (în funcție de model) este descrisă ca fiind IP42 sau IP65. De asemenea, merită menționat consumul de energie al unui singur corp de iluminat, valoarea fiind de 2,7W sau 3,2W.

Pictograme adaptate la corpurile de iluminat SafeLite.

Accesorii SafeLite

TME oferă, de asemenea, diverse accesorii asociate cu corpurile de iluminat SafeLite. În primul rând, pictogramele care indică direcția de evacuare. În plus, puteți găsi abajururi, carcase de protecție și casete încastrate. Cu aceste componente, se poate construi cu ușurință un sistem de iluminat de siguranță care respectă standardele europene.

Securitatea automatizării și instalării

Întrerupător de circuit cu declanșare la scurtcircuit 88A.

Eaton Electric nu se ocupă doar de sistemele de iluminat de urgență. Gama de produse oferite de acest producător american include un număr foarte mare de produse din categoriile de automatizare industrială și securitate a instalațiilor. Componentele de acest tip stau la baza proceselor de producție din multe fabrici din întreaga lume. Sistemele de control și reglare, senzorii și traductoarele, întrerupătoarele de supracurent, de curent rezidual sau de motor constituie gama de produse Eaton, care va fi, fără îndoială, de interes pentru oricine lucrează în domeniul întreținerii clădirilor sau al infrastructurii.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu