Honeywell și Vertiv, parteneri pentru sustenabilitatea operațiunilor din centrele de date la nivel global

by donpedro

Centrele de date permit activarea aplicațiilor online de care oamenii au nevoie pentru activitatea lor profesională, pentru divertisment și pentru comunicare, însă transmiterea informațiilor în întreaga lume presupune un consum mare de energie electrică. Recent, doi lideri ai industriei au anunțat o colaborare prin intermediul căreia vor crea centre de date cu costuri de operare mai sustenabile și mai eficiente.

Honeywell, lider global în clădiri conectate, și Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, vor colabora pentru a crea soluții integrate menite să  optimizeze sustenabilitatea, reziliența și performanța operațională a centrului de date. Potrivit estimărilor, aceste soluții vor fi disponibile în 2020.

În cadrul parteneriatului, Honeywell oferă sistemele de management al clădirilor (BMS), software-ul operațional și produsele de siguranță și securitate, iar Vertiv oferă surse de alimentare neîntreruptibilă (UPS), distribuția de energie, managementul termic, monitorizarea infrastructurii și soluțiile modulare. Aceste soluții oferite de cele două companii, vor permite operatorilor de centre de date de mari dimensiuni, de centre de colocare și periferice, să integreze date din mai multe domenii într-un centru de date. Companiile vor valorifica datele din faza de construcție pentru a stimula optimizarea operațiunilor, reducând consumul de energie și costurile, îmbunătățind, totodată, performanța și sustenabilitatea centrului de date.

“Centrele de date se confruntă cu provocări similare cu ale celorlalte clădiri care au sisteme disparate, însă nu au fost proiectate să funcționeze împreună, dar experimentează aceste provocări la o scară mai mare,” spune Vimal Kapur, președinte și CEO la Honeywell Building Technologies. “Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Vertiv pentru a oferi soluții integrate care vor facilita operatorilor centrelor de date să transforme multiplele date pe care le extrag din echipamente, în acțiuni care creează operațiuni mai eficiente și mai ecologice.”

“Continuitatea afacerii este mai importantă ca niciodată, acum că tot mai mulți oameni lucrează, învață și se conectează de la distanță, provocând o explozie simultană de date și de cerere pentru noi centre de date. Există o nevoie și, totodată o oportunitate ca centrele de date să fie mai eficiente, mai fiabile și mai sustenabile,” spune Rob Johnson, CEO la Vertiv. “Colaborarea noastră cu Honeywell ne va ajuta să deservim în mod colectiv clienții centrului de date. Ofertele noastre se completează reciproc pentru a oferi o valoare mai mare operatorilor de centre de date.”

Colaborarea îmbunătățește gestionarea energiei în privința timpului de funcționare, eficienței și sustenabilității

În 2018, centrele de date au reprezentat aproximativ 1% din consumul de energie din lume.[i],[ii] În timp ce industria a făcut pași importanți în reducerea și compensarea cererilor de energie, inclusiv creșterea utilizării energiei regenerabile, se poate lucra mai mult pentru crearea unui viitor mai sustenabil și neutru din punct de vedere al carbonului.

Concentrarea inițială a companiilor va fi pe soluții de micro-grid pentru centrele de date, care vor permite o integrare mai eficientă a surselor alternative de energie, cum ar fi energia solară, celulele de combustibil și bateriile, oferind operatorilor o abordare scalabilă, care va spori rapid funcționalitatea și va îmbunătăți costul total de operare.

Prima ofertă din colaborare va fi o soluție inteligentă de gestionare a energiei, care dispune de un sistem de management al resurselor energetice și de supraveghere într-o singură platformă integrată. Îmbinând stocarea energiei, analiza, prognozele și optimizarea economică, soluția va oferi centrelor de date o selecție inteligentă și autonomă a surselor de energie și a serviciilor de rețea pentru operarea centrului de date și a reduce costurile cu energia, menținând în același timp cerințele de disponibilitate. Soluția poate ajuta centrele de date să îndeplinească cerințele de disponibilitate, optimizând în același timp costurile energetice, îndeplinind obiectivele de sustenabilitate corporativă și reducând amprenta generală de carbon. De asemenea, va permite operatorilor să gestioneze mai bine obiectivele de durabilitate și să țină cont de factorii de risc externi, cum ar fi vremea sau fiabilitatea rețelei.

Operațiuni rezistente susținute de brand-uri de încredere

Cantitatea mare de energie utilizată pentru gestionarea termică, sistemele de infrastructură și securitatea fizică într-un centru de date poate crește riscul de nefuncționare. Noua soluție scalabilă de gestionare a energiei inteligentă, de la Honeywell și Vertiv, este ușor de implementat, fiind concepută pentru a permite monitorizarea și întreținerea de la distanță, a reduce costurile, a elimina redundanța și a îmbunătăți eficiența consumului de energie (PUE).

Împreună, companiile vând mărci de produse de top ale industriei, care oferă centrelor de date cel mai bun suport diferențiat, precum: activitatea de detectare avansată a Honeywell, cu marca VESDA de tehnologie avansată de detectare a fumului; platforma de gestionare a performanței întreprinderii, Honeywell Forge, inclusiv Honeywell Forge Energy Optimization; Enterprise Buildings Integrator (EBI) și Niagara Framework; soluțiile de gestionare a energiei, Vertiv™ Liebert®, Vertiv Avocent cu soluții de monitorizare și management IT și Vertiv™ Geist cu soluții de distribuție a energiei electrice.

Pentru a afla mai multe despre colaborarea dintre Honeywell și Vertiv, vizitați https://hwll.co/vqtw6 sau http://b.link/3c94d

Vertiv
Honeywell Building Technologies

[i] Science, Recalibrating global data center energy-use estimates, E. Masanet, A. Shehabi, N. Lei, S. Smith, J. Koomey, Vol. 367, Issue 6481, p. 984-986, February 28, 2020 [Accessed August 4, 2020]

[ii] The New York Times, Cloud Computing Is Not the Energy Hog That Had Been Feared, February 27, 2020 [Accessed August 4, 2020]

S-ar putea să vă placă și